«Η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει κανονικά»

F4D36E2F9724BF9C1A781EFCF5666B43.jpg

  Για ανθρώπινο και πολιτισμένο διάλογο με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ δεσμεύθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας πάντως ότι «η μεταρρύθμιση θα γίνει οπωσδήποτε».

«Θα κάνουμε το καλύτερο έως του σημείου να μη διακινδυνεύσουμε τη μεταρρύθμιση», σημείωσε και γνωστοποίησε ότι θα συσταθεί μία μικρή επιτροπή υπό τον υφυπουργό, Αντώνη Μπέζα, στην οποία θα συμμετάσχουν και γιατροί ώστε να συζητηθούν «ανθρώπινα και πολιτισμένα οι όροι και οι προϋποθέσεις της μετακίνησης».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η απεργία των γιατρών δεν προκαλεί πλέον σημαντικά προβλήματα στους ασφαλισμένους, καθώς εκείνοι που πήγαιναν στα πολυιατρεία μετακινήθηκαν στους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς.

«Έχουμε τον χρόνο να κάνουμε τη μεταρρύθμιση ήρεμα, πολιτισμένα και σωστά», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζοντας ότι «αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη είναι αν τελικά θα έχει καλύτερες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

«Τα συστήματα υγείας δεν γίνονται ούτε για τον υπουργό ούτε για τους γιατρούς. Πρέπει να γίνονται για τον λαό», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *