Η «μαύρη βίβλος» της Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ

nd-735x459.jpg

Ένα ογκωδέστατο βιβλίο με τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μαζί με τους Νίκο Παναγιωτοπουλο, συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων- βουλευτής Καβάλας, και Χρήστο Κέλα, τομεάρχης Υγείας- βουλευτής Λάρισας.

«Με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο έχουν καταρριφθεί οι μύθοι της ανάλγητης ΝΔ και της κοινωνικής ευαισθησίας του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει διάσταση προεκλογικού λόγου από μετεκλογικα έργα», ανέφερε ο κ. Παναγιωτοπουλος, κάνοντας λόγο για «διαχειριστική ανεπάρκεια» της κυβέρνησης και ιδεοληψίες.

Στις 11:00 ο Τομέας Υγείας της ΝΔ παρουσιάζει την “Μαύρη Βίβλο της Υγείας στον ένα χρόνο Σύριζα”: pic.twitter.com/PLNF46pCp0

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) Φεβρουάριος 16, 2016

Ο κ. Κέλας κατηγόρησε την κυβέρνηση για προκλητική ανεπάρκεια και αναισθησία και για καθυστέρηση στις προσλήψεις για τις ΜΕΘ, τη στιγμή μάλιστα που η γρίπη μετράει 94 νεκρούς και 112 βρίσκονται διασωληνωμένοι, ενώ καθημερινά 50 διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους. Η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε εν λειτουργία 400 κλίνες και αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά 320 κρεβάτια. «Υπομονή και ο Θεός να βάλει το χέρι του», είπε ο κ. Κελας, αφού η κορύφωση της γρίπης αναμένεται τέλος του μήνα.

Από την σημερινή ΣΤ για την “Μαύρη Βίβλο της Υγείας στον ένα χρόνο Σύριζα”: pic.twitter.com/bQ44KD8Hbi

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) Φεβρουάριος 16, 2016

Οι ομιλητές ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν την τροπολογία για την υγειονομική περίθαλψη των ανασφάλιστων. Όπως είπαν αυτό ήδη ισχύει από την προηγούμενη κυβέρνηση, και το νέο που έρχεται είναι η υγειονομική κάλυψη των μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, με ανυπολόγιστο κόστος, ενώ ανοίγει κερκόπορτα σε γείτονες μας να έρχονται στην Ελλάδα και να υποβάλλονται σε πανάκριβες θεραπείες εντελώς δωρεάν, όπως γινόταν τη δεκαετία του, 90, “φορτώνοντας” το κόστος στο Σύστημα Υγείας και κατ’ επέκταση στους φορολογουμένους πολίτες. «Δεν υπάρχει σε καμιά χώρα του κόσμου παρόμοια νομοθεσία για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε μη νόμιμα ευρισκόμενους μετανάστες», σημείωσαν.

Αναφερόμενοι στην κατάσταση που επικρατεί στο Σύστημα Υγείας, κατηγόρησαν την κυβέρνηση για ανεπάρκεια διότι ξέφυγε η φαρμακευτική δαπάνη, με αποτέλεσμα να γίνει μνημονική δέσμευση το νοσοκομειακό claw back. Εξέφρασαν τον προβληματισμό τους σχετικά με την τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση να χρηματοδοτεί δομές Υγείας, λέγοντας ότι δεν συναινούν στην μεταφορά δαπανών Υγείας στην ΤΑ τουλάχιστον χωρίς έγκριση από το Ελεγκτικό Συμβούλιο του Κράτους.

Τέλος, για την πρωτοβάθμια περίθαλψη είπαν ότι έχουν διαλυθεί τα πάντα, υπάρχουν μόνο 2.500 γιατροί πανελλαδικά, δεν υπάρχουν εργαστήρια και η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να στηρίξει το ΠΕΔΥ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *