Η μακροζωία προτιμά τους… ευσυνείδητους

FC2F00F7A9C65C4A23A60D93EA00483C.jpg

  Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι σε θέματα υγείας η προσωπικότητα αποδεικνύεται εξίσου σημαντική με το ιατρικό οικογενειακό ιστορικό και το κάπνισμα. Για την ακρίβεια ο χαρακτήρας καθορίζει, μεταξύ άλλων, το πόσο καλά θα προσέξει κάποιος την υγεία του σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Duke στη Βόρεια Καρολίνα, όσοι είναι ευσυνείδητοι είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα υγείας συγκριτικά με τους επιπόλαιους.

Η μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι έντιμοι στην ηλικία των 26 ετών, όταν φτάνουν στα 38 έχουν καλύτερη υγεία σε σχέση με όσους δεν είναι ευσυνείδητοι. Οι επιπόλαιοι στο μεγαλύτερο ποσοστό ήταν υπέρβαροι, είχαν υψηλή χοληστερίνη και υπέρταση, υπέφεραν από ασθένειες στα ούλα και γενικότερα εμφάνιζαν περισσότερες φλεγμονές. Αντίθετα, οι ευσυνείδητοι άνθρωποι υιοθετούσαν πιο υγιεινό τρόπο ζωής (π.χ. ισορροπημένη διατροφή, άσκηση) και εμφανίζονταν περισσότερο εγκρατείς απέναντι σε κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ και η χρήση ουσιών.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες αξιολόγησαν τα ιατρικά δεδομένα 1.037 ανθρώπων από τη Νέα Ζηλανδία, που ήταν γεννημένοι το διάστημα από τον Απρίλιο του 1972 έως τον Μάρτιο του 1973. Επιπλέον, έλαβαν υπόψη τους στοιχεία που αφορούσαν το εισόδημα, το επίπεδο εκπαίδευσης, το σωματικό βάρος καθώς και το ιατρικό οικογενειακό ιστορικό του κάθε υποψηφίου.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι η ανακάλυψη αυτή είναι σημαντική, γιατί μπορεί να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους να αποφύγουν σοβαρά προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή τους.

Αναφορικά με τα ευρήματα της μελέτης, ο δρ. Norman Anderson εξήγησε: «Η καλύτερη φροντίδα για την υγεία είναι εκείνη, η οποία θεραπεύει ολόκληρο τον άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένης και της προσωπικότητας, που επηρεάζει τη γενικότερη στάση μας απέναντι σε θέματα υγείας».

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *