Η κόκκινη τούφα ενάντια στο AIDS

D279857655C7A7D3B0F19458A8A04187.jpg

  Εδώ και περίπου 12 χρόνια, η L’ Oréal Professionnel παγκοσμίως έχει εγκαινιάσει το πρόγραμμα κοινωνικής ευαισθησίας «Hairdressers Against AIDS» («Κομμωτές Ενάντια στο AIDS») σε συνεργασία με την Unesco. Το πρόγραμμα αυτό, έχει ως σκοπό την ενημέρωση και τη διαπαιδαγώγηση του κοινού ως προς την μάστιγα του ιού καθώς η γνώση που όλοι έχουμε γύρω από το θέμα είναι συνήθως ελλιπής.

Οι κομμωτές-συνεργάτες της L’ Oréal Professionnel ανά τον κόσμο γίνονται το δυναμικό δίκτυο ενημέρωσης: Εκπαιδεύονται με ειδικό ενημερωτικό κιτ από το τμήμα εκπαίδευσης της L’ Oréal Professionnel για να μεταφέρουν το πολύ σημαντικό μήνυμα πως το AIDS που σκοτώνει κάθε χρόνο 2 εκατομμύρια ανθρώπους, προλαμβάνεται με την πρόληψη, αρκεί να υπάρχει η σωστή γνώση.

Ο ρόλος των κομμωτών στη μεταφορά του μηνύματος είναι σημαντικός, καθώς έχουν μια καλή σχέση με το κοινό και κατά τη διάρκεια της εργασίας τους συνηθίζουν να συζητάνε με τους πελάτες και να έρχονται έτσι πιο κοντά μαζί τους. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας η L’ Oréal Professionnel έχει ήδη εκπαιδεύσει 400.000 κομμωτές σε 35 χώρες.

Η πρωτοβουλία αυτή εγκαινιάζεται τώρα και στην Ελλάδα από την 1η Δεκεμβρίου, «Παγκόσμια Ημέρα του AIDS». Παράλληλα, λανσάρεται καμπάνια στο Facebook page της L’Oréal Professionnel και στο διαδίκτυο με το μήνυμα: «AIDS. Αλήθειες και ψέματα. Ενημερώσου!».

Στόχος είναι η ενημέρωση των κομμωτών και η επαγρύπνηση του ελληνικού κοινού και κυρίως των νεαρών ηλικιακών ομάδων για τη σωστή πρόληψη από την τόσο τρομερή αυτή ασθένεια.

aids1.png

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *