Η κοιλιά στους άντρες συνδέεται με στυτική δυσλειτουργία

 
Η κοιλίτσα στους άντρες, λένε ορισμένοι, ότι είναι γοητεία. Όσοι όμως αρκούνται σε αυτό για να… αποφύγουν τα σετ των κοιλιακών, θα έπρεπε ίσως να ακούσουν τους επιστήμονες που προειδοποιούν ότι η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης σεξουαλικών προβλημάτων.


Ερευνητές από το ιατρικό κέντρο Weill Cornell μελέτησαν 400 άντρες, οι οποίοι υπέφεραν από προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος και βρήκαν ότι τα τρία τέταρτα των υπέρβαρων αντρών παρουσίαζε στυτική δυσλειτουργία, σε αντίθεση με το ένα τρίτο που είχε φυσιολογικό βάρος.

Όσοι είχαν μεγάλη περιφέρεια μέσης είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από διαταραχές στον ύπνο, ενώ το 44% αυτών σηκωνόταν τουλάχιστον δύο φορές τη νύχτα για να πάει στην τουαλέτα, συγκριτικά με το ποσοστό εκείνων με φυσιολογικό βάρος (16%).

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση British Journal of Urology International. Σε αυτήν αναφέρεται ότι υπάρχει θετική σχέση ανάμεσα στο βάρος των ανδρών και των προβλημάτων που εμφανίζουν. Όσο πιο μεγάλη η κοιλιά… τόσο πιο πολλά τα προβλήματα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *