Η καρδιοχειρουργική κλινική στο ΠΑΓΝΗ ανοίγει τις πύλες της

 
Τίτλοι τέλους με αίσιο φινάλε στο σήριαλ της καρδιοχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Μετά από παλινωδίες πολλών χρόνων που κράτησαν το σπουδαιότερο έργο στον τομέα της υγείας στην Κρήτη κλειστό, η ορκωμοσία του καθηγητή Γιώργου Λαζόπουλου στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης σηματοδοτεί την αφετηρία μίας νέας εποχής για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλο το νησί.


Ο κ.Λαζόπουλος είναι έτοιμος πλέον να υλοποιήσει το όραμά του για την καρδιοχειρουργική όπως το είχε περιγράψει σε συνέντευξή του στο prismanews.gr το Δεκέμβριο του 2012.

Με την ορκωμοσία του καθηγητή, η καρδιοχειρουργική αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της μέσα στις επόμενες εβδομάδες και ένα όνειρο δεκαετιών παίρνει σάρκα και οστά για την Κρήτη και χιλιάδες ασθενείς που αναγκάζονταν είτε να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να απευθύνονται σε ιδιωτικές κλινικές, είτε να ταξιδεύουν στην Αθήνα για χειρουργεία που δεν μπορούσε να καλύψει δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού.

Εξάλλου εκτιμάτε ότι η καρδιοχειρουργική θα εξυπηρετεί περίπου χίλια περιστατικά το χρόνο.

Το … αμαρτωλό παρελθόν

Η υπόθεση της καρδιοχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου ξεπερνάει ακόμη και τα εξωφρενικά όρια της αδιαφορίας του ελληνικού κράτους και της, στα όρια της τρέλας, δαιδαλώδους γραφειοκρατίας. Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Ο περίφημος τέταρτος όροφος του ΠΑΓΝΗ, το σπουδαιότερο έργο στον τομέα της υγείας στην Κρήτη τις τελευταίες δύο δεκαετίες, παρέμενε κλειστός επειδή εκκρεμούσε ένας διορισμός.

Η… επετηρίδα στους διορισμούς μελών ΔΕΠ (πανεπιστημιακών) από το υπουργείο παιδείας, είχε εγκλωβίσει τον διορισμό του νέου διευθυντή της κλινικής (επειδή το ΠΑΓΝΗ είναι πανεπιστημιακό νοσοκομείο οι διευθυντές των κλινικών είναι παράλληλα μέλη ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο).

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *