Η καλύτερη περίοδος για να κάνουμε δίαιτα

259AA108F960BF0EF30118194872A8BB.jpg

  Μήπως έχετε διαπιστώσει ότι το χειμώνα τα κιλά φεύγουν πιο δύσκολα ή ότι παραδοσιακά το βάρος σας τους ψυχρούς μήνες του χρόνου είναι υψηλότερο απ’ ό,τι την άνοιξη και το καλοκαίρι;

Το γεγονός αυτό δεν πρέπει να σας ξενίζει, καθώς δικαιολογείται και βιολογικά αλλά και πρακτικά.

Κάνοντας δίαιτα το βασικό συστατικό που θέλουμε να διώξουμε είναι το σωματικό μας λίπος.

Ωστόσο, πέρα από ανεπιθύμητο, το λίπος αποτελεί και μια από τις βασικότερες αποθήκες ενέργειας του οργανισμού, αλλά και ένα μονωτικό υλικό (το υποδόριο όπως λέμε λίπος) κάτω από το δέρμα.

Το χειμώνα λοιπόν που η θερμοκρασία πέφτει, ο οργανισμός αφενός «ζητάει» περισσότερη ενέργεια, αφετέρου δεν αποχωρίζεται εύκολα τη «φυσική του εσωτερική κουβέρτα» που είναι το λίπος. Γι’ αυτό και συνήθως το χειμώνα χάνουμε πιο δύσκολα βάρος σε σχέση με το καλοκαίρι.

Παράλληλα βέβαια, το χειμώνα είμαστε και πιο πολλές ώρες στο σπίτι και ασχολούμαστε περισσότερο με το φαγητό, ενώ είναι και πολύ πιο μειωμένη η φυσική μας δραστηριότητα. Αντίθετα το καλοκαίρι ιδρώνουμε περισσότερο, κινούμαστε πιο συστηματικά και συνήθως χάνουμε και πιο εύκολα βάρος.

Αν σε αυτά προστεθεί και το γεγονός ότι την άνοιξη τα βαριά και ριχτά χειμερινά ρούχα δίνουν σιγά σιγά τη θέση τους σε πιο αποκαλυπτικά ρούχα και μαγιό, τότε σίγουρα την άνοιξη και το καλοκαίρι έχουμε συνήθως και μεγαλύτερο κίνητρο για να είμαστε πιο πειθαρχημένοι στη δίαιτά μας.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.