Η καλή στάση του σώματος αναδεικνύει την ομορφιά

E841F904FF656E0440562F590CD07BE6.jpg

  Η κακή στάση του σώματος, παρόλο που δεν αναγνωρίζεται, πρέπει να είναι το συνηθέστερο πρόβλημα ομορφιάς.

Η άσχημη στάση, το βάδισμα και το κάθισμα, όχι μόνο καταστρέφουν την εμφάνισή σας, αλλά πιέζουν ανώφελα τα κόκαλα και τις αρθρώσεις, πράγμα που μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα πόνους στη ράχη και άλλα συμπτώματα, τα οποία οφείλονται στη στάση του σώματος.

Η λαθεμένη στάση μπορεί να περιορίσει επίσης την παροχή οξυγόνου, αν σφίγγει το θώρακα και τους πνεύμονες, και μπορεί να προκαλέσει πεπτικές διαταραχές.

Η καλή στάση, από την άλλη πλευρά, βοηθάει στη…βελτίωση του σώματος.

Βελτιώστε τη στάση σας

Το πρώτο βήμα είναι να μάθετε να στεκόσαστε σωστά και για να το πετύχετε βοηθάει το να σταθείτε μπροστά σε έναν ολόσωμο καθρέφτη:

• Σταθείτε στητή και φανταστείτε μια κλωστή να περνάει μέσα από το σώμα και το κεφάλι σας, που να σηκώνει και να τεντώνει ολόκληρο το σώμα. Αν δυσκολεύεστε να το φανταστείτε, κρεμάστε ένα σπάγκο με βαρίδι από τον καθρέφτη σαν οδηγό.

• Μαζέψτε το στομάχι σας, πιέστε τους γλουτούς σας προς τα κάτω με το θώρακα τραβηγμένο πίσω, αλλά χαλαρωμένο. Αν δε νιώθετε άνετα, είναι σίγουρο σημάδι ότι η συνηθισμένη σας στάση υστερεί πολύ.

Βαδίζετε;

Όταν βαδίζετε, πρέπει να διατηρείτε την εξής στάση:

• Πατάτε με τα δάχτυλα ίσια μπροστά και τα μπράτσα σας να κουνιούνται χαλαρά καθώς βαδίζετε.

• Κρατάτε την πλάτη σας ίσια και προχωρείτε μάλλον από τους μηρούς παρά από τους γοφούς.

• Κρατάτε το κεφάλι σας ίσιο, με το πιγούνι σηκωμένο και αναπνέετε βαθιά.

Καθόσαστε;

• Όταν καθόσαστε, προσπαθήστε να είστε στητές. Θα σας είναι πιο εύκολο σε μια καρέκλα με σκληρή ράχη, παρά σε μία από τις ελκυστικές, μοντέρνες πολυθρόνες με τα μαλακά μαξιλάρια.

• Η σωστή στάση στο κάθισμα έχει ιδιαίτερη σημασία για όσες κάνετε καθιστικές δουλειές. Φροντίστε να έχουν το γραφείο και η καρέκλα σας το σωστό ύψος – τα πόδια σας πρέπει να ακουμπάνε καλά στο πάτωμα, με τα οπίσθιά σας στη ράχη της καρέκλας και τη ράχη σας ίσια.

Προσοχή!

Έχει σημασία να κόψετε τις συνήθειες μιας ολόκληρης ζωής μέσα σε μια νύχτα και ο μόνος τρόπος για να έχετε πιθανότητες να βελτιώσετε τη στάση σας είναι να ελέγχετε τακτικά τον τρόπο που στεκόσαστε, περπατάτε ή καθόσαστε. Όποτε το σκέφτεστε, λοιπόν, ελέγξτε τα ελαττώματά σας και διορθώστε τα όπως περιγράψαμε παραπάνω. Θα διαπιστώσετε πως γίνεται ευκολότερο με την εξάσκηση και γι’ αυτό αξίζει να επιμείνετε.

Πηγή: belife.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *