Η Γερμανία ζητά Έλληνες γιατρούς

 
Εκπαίδευση και εργασία με την υπογραφή του γερμανικού συστήματος υγείας θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν όσοι Έλληνες γιατροί επιθυμούν. Επτά γερμανικά νοσοκομεία άνοιξαν τις πόρτες τους και ζητούν γιατρούς από την Ελλάδα.


Γερμανοί ειδικοί της υπηρεσίας EURES της Γερμανίας και εκπρόσωποι πολλών γερμανικών νοσοκομείων θα βρεθούν στην Αθήνα την Τρίτη 22 Μαΐου και στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 24 Μαΐου, προκειμένου να διδάξουν στους Έλληνες γιατρούς και νοσηλευτές τον τρόπο εργασίας και τη ζωή στη χώρα τους, ώστε αν επιθυμούν να μεταβούν να εργασθούν στη Γερμανία ή να λάβουν και ειδικότητα.

Οι εκπρόσωποι των νοσοκομείων έρχονται στην Ελλάδα καθώς οι διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων έχουν ήδη εκφράσει επιθυμία να προσλάβουν Έλληνες επιστήμονες οι οποίοι όμως θα πρέπει να μιλούν Γερμανικά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα γίνουν παρουσιάσεις των νοσοκομείων, θα γίνουν συνεντεύξεις με τους ενδιαφερόμενους, προσωπική επικοινωνία και παράλληλα οι Έλληνες επιστήμονες θα μπορούν να προωθήσουν και τα Βιογραφικά τους.

Εκτός αυτού δύο σύμβουλοι EURES της Γερμανίας, θα παράσχουν γενικές πληροφορίες για θέματα που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στη Γερμανία.

Οι συναντήσεις γίνονται μετά από συνεργασία του ΟΑΕΔ με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Απασχόλησης EURES της Ελλάδας και με την Υπηρεσία EURES της Γερμανίας.

Τα νοσοκομεία που έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον να προσλάβουν Έλληνες και στέλνουν εκπροσώπους τους είναι:
Katholische Kliniken Kleve, LVR-Klinik Bedburg-Hau, Katholische Hospitalvereinigung Weser-Egge gGmbH, SLK-Kliniken Heilbronn GmbH Klinikum am Plattenwald, Universitätsklinikum Aachen (UKA), BeneVit Pflege in Hessen GmbH Haus Rosengarten, Senioren-Appartments am Isar Hochufer.

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *