Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α επίσημο μέλος του LUPUS EUROPE

ilektr.medium.jpg

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) είναι επίσημα μέλος του LUPUS EUROPE (Ευρωπαϊκού Οργανισμού κατά του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου).

Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της ΕΛΕΑΝΑ ή και να λάβουν έγκυρη ενημέρωση για την ασθένεια, μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της εταιρείας στο τηλ. 210 8847268 (10:00 – 14:00 εκτός Σ/Κ), μέσω e-mail στο info@arthritis.com.gr και στο inbox της σελίδας της ΕΛΕΑΝΑ στο facebook www.facebook.com/eleana1978ath/

Με βασικό όραμα «Μια ικανοποιητική ζωή για όλους τους ανθρώπους με Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο στην Ευρώπη, έως ότου φτάσουμε σε ένα κόσμο χωρίς αυτόν» ο LUPUS EUROPE  και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α, έχουν ως στόχο να γίνει γνωστή η ασθένεια σε όλη την Ευρώπη, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες υγείας και να εξασφαλισθούν υψηλές προδιαγραφές ποιότητας της θεραπείας και υποστήριξης τόσο των νοσούντων με Λύκο όσο και των μελών της οικογένειάς τους.

Ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος (Σ.Ε.Λ), που ανήκει στην οικογένεια των ρευματικών παθήσεων, είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα, το οποίο σε κάθε ασθενή εκδηλώνεται διαφορετικά όσον αφορά στη σοβαρότητα και στα συμπτώματα. Βασικό χαρακτηριστικό του Σ.Ε.Λ είναι ότι τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματοςεπιτίθενται στους υγιείς ιστούς οδηγώντας σε φλεγμονή και βλάβη των ιστών αυτών. Ενδεικτικό σύμπτωμα του λύκου είναι το εξάνθημα της πεταλούδας στα μάγουλα και τη μύτη. Προσβάλλει άνδρες και γυναίκες, με τις γυναίκες να έχουν μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης (9:1). Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ο ΣΕΛ εμφανίζεται σε ανθρώπους ηλικίας 16 έως 50 ετών. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που η ασθένεια εμφανίζεται στην παιδική ή εφηβική ηλικία, όπως επίσης και σε ηλικία >50 έτη.

Σήμερα, μπορεί πλέον να επιτευχθεί πλήρης έλεγχος των κλινικών εκδηλώσεων αλλά και ύφεση της ασθένειας, δίδοντας από τον θεραποντα ιατρό, σε κάθε  νοσούντατο κατάλληλο θεραπευτικό σχήμα με βάση τα κλινικά δεδομένα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός, οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος. Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα. Μέλη της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. είναι κυρίως άτομα που πάσχουν από Αρθρίτιδα/ Ρευματισμό, Ρευματολόγοι και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν σε αυτούς που πάσχουν από ρευματικά νοσήματα. Όλα τα μέλη εργάζονται εθελοντικά.

Ο LUPUS EUROPE έχει ως μέλη 24 εθνικούς συλλόγους για τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο σε 22 ευρωπαϊκές χώρες και βασικό σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, των επαγγελματιών υγείας, των ασθενών,των οικογενειών τους και των φροντιστών για την σπάνιο αυτή ασθένεια. Επιπρόσθετα, να συνεργαστεί με τα εθνικά συστήματα υγείας των μελών του ώστε οι ασθενείς με Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο να μπορούν να είναι ανεξάρτητοι και να θεωρούνται ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.