Η εφαρμογή που υπόσχεται ότι θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ζωές

ADWE.jpg

Μια νέα, πρωτοποριακή εφαρμογή δημιουργήθηκε με στόχο να μπορεί να σώσει χιλιάδες ζωές, επιτρέποντας στους ασθενείς να μοιραστούν τα σημαντικά ιατρικά τους αρχεία μέσω των κινητών τηλεφώνων τους.

Η εφαρμογή για την πρόσβαση στα αρχεία υγειονομικής περίθαλψης θα επιτρέπει στους χρήστες να δίνουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες όπως τον τύπο του αίματος, τις αλλεργίες, σημειώσεις σχετικά με προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις και τα αποτελέσματα εξετάσεων σε περίπτωση ανάγκης. Η πρόσβαση σε ιατρικά αρχεία όταν ένας ασθενής υποβάλλεται σε θεραπεία σε έκτακτη περίπτωση είναι δύσκολη ενώ από αυτό το μήνα πολλοί ασθενείς, στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα θα μπορούν να μοιράζονται τα προσωπικά αρχεία τους με τα ιατρικά δεδομένα με το πάτημα ενός κουμπιού μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο.

BOJFG.jpg

Επιπλέον, για πρώτη φορά, αυτό θα δώσει στους γιατρούς άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι ασθενείς, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν βρίσκονται. Η εφαρμογή θα επιτρέπει σε όσους το επιθυμούν να μοιράζονται εύκολα τα ιατρικά αρχεία τους μέσω μιας ιστοσελίδα ασφαλούς σύνδεσης χρονικά περιορισμένη ή έναν κωδικό QR.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να παρέχουν σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό ή όποιον άλλον θέλουν ένα url το οποίο θα λήγει αυτόματα μέσα σε 24 ώρες επιτρέποντάς τους να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που θέλουν πολύ εύκολα και χωρίς τον κίνδυνο ο ασθενής να ξεχάσει να αναφέρει κάτι σημαντικό. Το EMIS Health που είναι πίσω από την εφαρμογή αναφέρει ότι χρησιμοποιεί ένα σύστημα εξαιρετικής ασφάλειας με κρυπτογράφηση και δεν υπάρχει φόβος να διαρρεύσουν κάπου τα αρχεία του χρήστη.

ADWE.jpg

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας» δήλωσε ο δρ Son O’Hanlon, εκπρόσωπος της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *