Η εφαρμογή που «μυρίζεται» την κατάθλιψη

C82EC0EB8FBDB0B58EE7654362BFADB3.jpg

  Πόσες φορές καλέσατε τη μητέρα σας σήμερα; Τι ώρα βγήκατε για τη βραδινή σας έξοδο; Πόσο συχνά στείλατε γραπτά μηνύματα στους φίλους σας; Η χρήση που κάνετε στο κινητό σας τηλέφωνο μπορεί να παρέχει στοιχεία που να «αποκαλύψουν» την κατάσταση της ψυχικής και σωματικής σας υγείας.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι κατασκευαστές μιας νέας εφαρμογής, η οποία ελπίζει να αξιοποιήσει αυτές τις πληροφορίες, έτσι ώστε να ενημερώνει τους χρήστες για την κατάσταση της ψυχικής τους κατάστασης, καθώς επίσης και να τους φέρει σε επαφή με ειδικούς προκειμένου να λάβουν βοήθεια, αν κριθεί απαραίτητο.

Η εφαρμογή Ginger.io παρακολουθεί πόσο συχνά ανταλλάσουν μηνύματα οι χρήστες, πόση ώρα μιλάνε και πού πηγαίνουν, καθώς επίσης και τις συνήθειες ύπνου και τα επίπεδα σωματικής τους δραστηριότητας.

«Χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο των χρηστών για να ‘χαρτογραφήσουμε’ τη μέρα τους. Όταν παρατηρηθεί κάποια αλλαγή, στέλνουμε μια ειδοποίηση στο χρήστη αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για την υγεία του» αναφέρει η εταιρεία, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Τα πρώτα εμπορικά προϊόντα επικεντρώνονται στην κατάθλιψη, την παθολογική κατάθλιψη, τις αγχώδεις διαταραχές, τη διπολική διαταραχή και τη σχιζοφρένεια.

Η εταιρεία –σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα- συνεργάζεται με γιατρούς αλλά και με νοσοκομειακά συστήματα και ακαδημαϊκά κέντρα.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Duke αναφέρουν ότι η εφαρμογή θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για να βοηθηθούν ασθενείς σε μετεγχειρητικό στάδιο ανάρρωσης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.