Η διατροφική αξία του φραπέ

 
Μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων αποτελεί ο στιγμιαίος καφές, είτε υπό τη μορφή ενός ζεστού είτε ενός κρύου φραπέ.


Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς ο φραπές ειδικά αποτελεί μία ελληνική πατέντα.

Ο στιγμιαίος καφές πρωτοεμφανίστηκε την άνοιξη του 1938 στην Ελβετία. Από τότε ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο και εξελίχθηκε στο γνωστό αγαπημένο μας ρόφημα.

Η κρύα όμως μορφή του στιγμιαίου καφέ, ο γνωστός σε όλους φραπές, δημιουργήθηκε στη χώρα μας. Το 1957 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ένας εργαζόμενος έκανε τη μεγάλη «ανακάλυψη». Ανακάτεψε στο σέικερ στιγμιαίο καφέ με κρύο νερό.

Από τότε, το παγωμένο ρόφημα στιγμιαίου καφέ διαδόθηκε σε όλον τον κόσμο και ταυτίστηκε με την ελληνική κουλτούρα.

Το ευχάριστο είναι ότι μπορούμε να συνδυάζουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καθώς ενώ οι περισσότεροι προτιμούν το στιγμιαίο καφέ κυρίως για την απόλαυση και τη δροσιστική αίσθηση που μας δίνει, ταυτόχρονα είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά συστατικά.

Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία τόσο του ζεστού όσο και του κρύου στιγμιαίου καφέ είναι οι πολυφαινόλες.

Στο σύνολό τους τα αντιοξειδωτικά μάχονται κατά της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό, αποτελώντας μια αντιγηραντική ασπίδα προστασίας.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *