Η διατροφή του… λουόμενου

 
Η ώρα των καλοκαιρινών διακοπών έφτασε και όλοι θα απολαύσουμε τον ήλιο και την θάλασσα σε κάποια παραλία. Ωστόσο, πολλές φορές η πολύωρη παραμονή μας στη πλαζ οδηγεί σε αυξημένη πρόσληψη θερμίδων. Πως μπορούμε λοιπόν, να περάσουμε την ημέρα μας στην παραλία και να αποφύγουμε τις διατροφικές ατασθαλίες; Παρακάτω ακολουθούν κάποιες χρήσιμες συμβουλές.


– Είναι σημαντικό κατά την παραμονή μας στην παραλία, να κάνουμε υγιεινές και ταυτόχρονα χορταστικές επιλογές. Καλό είναι λοιπόν, να επιλέξουμε ένα απλό τοστ με κίτρινο τυρί και γαλοπούλα, ένα κρύο σάντουιτς με τυρί φέτα και διάφορα λαχανικά ή μία σαλάτα με φρέσκα λαχανικά, ενώ γρήγορη και εύκολη επιλογή αποτελούν και οι μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης. Τα συγκεκριμένα σνακ, μπορούμε πολύ εύκολα να τα ετοιμάσουμε από το σπίτι και να τα πάρουμε μαζί μας σε ένα μικρό ψυγείο. Καλό είναι, να αποφύγουμε το hot- dog, το club sandwich, ιδιαίτερα αν συνοδεύεται από πατατάκια, και την pizza, καθώς έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε λίπος.

– Εξαιρετική επιλογή αποτελούν τα φρούτα, τα οποία θα μας δροσίσουν και ταυτόχρονα θα μας ενυδατώσουν. Μπορούμε λοιπόν, να πάρουμε μαζί μας από το σπίτι 2-3 φρούτα ή να παραγγείλουμε μία φρουτοσαλάτα και να τη μοιραστούμε με την παρέα σας.

– Προσοχή στα γλυκά εδέσματα! Το παγωτό αποτελεί μία ιδιαίτερα δροσερή επιλογή. Ωστόσο, εάν θέλουμε να καταναλώσουμε κάτι που θα μας δροσίσει και θα έχει λιγότερες θερμίδες, μπορούμε να επιλέξουμε ένα γιαούρτι με μέλι και καρύδια ή φρούτα ή κάποιο 100% φυσικό χυμό όπως ανανά ή πορτοκάλι.

– Όσον αφορά τα ροφήματα, ο καφές, το κρύο τσάι και οι φυσικοί χυμοί αποτελούν πολύ έξυπνες επιλογές. Ωστόσο, καλό είναι να αποφύγουμε τα milkshake, τις γρανίτες και τα λαχταριστά κοκτέιλ, καθώς περιέχουν πολλές κρυμμένες θερμίδες.

– Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό είναι να μην αρκεστούμε μόνο στην ηλιοθεραπεία, καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι να διασκεδάσουμε και ταυτόχρονα να κάψουμε θερμίδες. Το κολύμπι, οι ρακέτες και το beach volley αποτελούν πολύ καλή μορφή σωματικής άσκησης και θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε το βάρος μας σταθερό.

Πηγή: nutrimed.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *