Η διατροφή σύμμαχος κατά της κατάθλιψης

5273F0C542372811D76971C03BF5FDA1.jpg

  Τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και συνθήκες που επικρατούν τις βιώνουν λίγο ή πολύ οι περισσότεροι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ποσοστών εμφάνισης κατάθλιψης τα τελευταία χρόνια.

Να αλλάξουμε την οικονομική κατάσταση δυστυχώς δεν είναι πάντα στο χέρι μας. Να θωρακίσουμε όμως τον οργανισμό μας μπορούμε. Και αυτό μπορεί να γίνει και μέσα από μία σωστή διατροφή, καθώς φαίνεται ότι μια υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρής κατάθλιψης.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει μελέτη παρακολούθησης περισσότερων από 2.000 ανδρών που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, καταθλιπτικά άτομα έχουν συχνά κακής ποιότητας διατροφή και μειωμένη πρόσληψη απαραίτητων θρεπτικών συστατικών. Μια διατροφή που περιέχει άφθονα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, πουλερικά και ψάρια, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, σχετίστηκε με χαμηλότερη εμφάνιση συμπτωμάτων κατάθλιψης και με χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης κατά τη διάρκεια της περιόδου παρακολούθησης.

Φαίνεται ότι μια τέτοια διατροφή εξασφαλίζει στον οργανισμό τις απαραίτητες ποσότητες βιταμινών, όπως το φυλικό οξύ. Αυξημένη πρόσληψη φυλλικού οξέος συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο κατάθλιψης. Επιπλέον, η αυξημένη κατανάλωση καφέ βρέθηκε ότι επίσης σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο κατάθλιψης. Τέλος, εξίσου θετικά λειτουργεί και η μείωση του σωματικού βάρους.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *