Η δίαιτα με πρωτεΐνες μειώνει τον κίνδυνο υπέρτασης

5E5FB33A2E222E76E83677C74B84B238.jpg

  Αν λαχταρήσατε μια καλοψημένη μπριζόλα, αλλά διστάζετε να την καταναλώσετε για λόγους… διαίτης, αφήστε στην άκρη τις ενοχές σας και απολαύστε την με όλη σας την όρεξη!

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες, έχουν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αυξημένης αρτηριακής πίεσης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι καταναλώνουν 102 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα έχουν 40% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση, συγκριτικά με εκείνους που καταναλώνουν τη μισή ποσότητα.

Οι φυτικές ίνες παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο, ενώ σε συνδυασμό με τις πρωτεΐνες οδηγούν σε 59% μείωση του κινδύνου εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση -γνωστή αλλιώς ως υπέρταση- θεωρείται ως «σιωπηλός δολοφόνος» καθώς σπάνια έχει εμφανή συμπτώματα και μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό ή καρδιακή προσβολή.

Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Hypertension συμμετείχαν 1.361 υγιείς ενήλικες. Οι ερευνητές παρακολούθησαν την υγεία τους κατά μέσο όρο για 11,3 χρόνια.

Σύμφωνα με το συγγραφέα της μελέτης, Justin Buendia, από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Βοστόνης, ο οποίος μίλησε στο Yahoo news, «η κατανάλωση περισσότερων πρωτεϊνών μας προσδίδει ένα αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να τρώμε λιγότερα τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας, βελτιώνοντας τη διατροφή μας γενικότερα».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *