Η χρήση της θερμότητας «όπλο» κατά του καρκίνου

 
Έρευνα του Bangor University εντόπισε μια μεταβολή σε κύτταρα, που μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην εξουδετέρωση όγκων με τη θερμότητα.

Ο καρκίνος του προστάτη και άλλοι τοπικοί όγκοι μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με συνδυασμό θερμότητας και αντικαρκινικού φαρμάκου που προκαλεί βλάβη σταγονίδια.


Πίσω από την καινοτόμο θεραπεία βρίσκεται η αινιγματική ικανότητα της θερμότητας να κλείνει ζωτικούς μηχανισμούς επιβίωσης σε ανθρώπινα κύτταρα. Αν και η θερμοθεραπεία χρησιμοποιείται περισσότερο ευρέως τώρα, οι υποβόσκουσες βάσεις είναι ακόμα ασαφείς.

Στο περιοδικό Journal of Cell Science ερευνητές αναφέρουν τώρα ότι η θερμότητα ρυθμίζει αυτά τα συστήματα επιβίωσης προάγοντας την παραγωγή μιας πρωτεΐνης. Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη παράγεται μόνο όταν αυξημένες θερμοκρασίες ενεργοποιούν ένα γονίδιο που κρύβεται μέσα σε άλλο.

Ο επικεφαλής του Genome Biology group, Dr Thomas Caspari, δήλωσε ότι η ανακάλυψη θυμίζει τις Μπάμπουσκες, όπου ένα σετ από μικρότερες ξύλινες φιγούρες βρίσκεται μέσα σε μια μεγάλη κούκλα. Η ύπαρξη τέτοιων κρυμμένων γονιδίων μπορεί ενδεχομένως να εξηγήσει γιατί το ανθρώπινο γονιδίωμα έχει πολύ μικρότερο αριθμό γονιδίων από ότι αναμενόταν.

Η έρευνα μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στη βελτίωση της αγωγής κατά του καρκίνου με θερμότητα προς όφελος των ασθενών.

Πηγή: iatronet.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *