Η χρήση κάνναβης επηρεάζει τον ύπνο

71840E50A897E3E8F7BAC4B9070310D5.jpg

  Αμερικανοί ερευνητές προειδοποιούν ότι όσοι καπνίζουν κάνναβη πριν από την ηλικία των 15 ετών μπορεί να εμφανίσουν προβλήματα αϋπνίας αργότερα στη ζωή τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ναρκωτική αυτή ουσία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαταραχών του ύπνου στους χρήστες, όπως δυσκολία να κοιμηθούν, δυσκολία στη διατήρηση του ύπνου, δυσκολία ξεκούρασης και αίσθημα υπνηλίας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μάλιστα, η ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια βρήκε την ισχυρότερη συσχέτιση στους ενήλικες που έκαναν χρήση κάνναβης πριν από την ηλικία των 15 ετών.

«Οι χρήστες μαριχουάνας, αλλά και όσοι έχουν κάνει στο παρελθόν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν κάποια διαταραχή του ύπνου» ανέφερε στη MailOnline ο Jilesh Chheda, που συνεργάστηκε με τον Dr. Michael Grandner.

«Το πιο εντυπωσιακό εύρημα ήταν ότι υπήρχε μια πολύ δυνατή σχέση ανάμεσα στην ηλικία που ξεκινά κανείς τη χρήση κάνναβης, ανεξάρτητα από το πόσο συχνά γίνεται αυτό» πρόσθεσε.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 1.811 ενήλικες ηλικίας από 20 έως 59 ετών, δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Sleep.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.