Η αρθρίτιδα απειλεί τα παχουλά παιδιά

 
Νεότερη έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά με πολλά περιττά κιλά υποφέρουν από πόνους στις αρθρώσεις των κάτω άκρων, έχουν μειωμένη φυσική κατάσταση καθώς και χειρότερη κατάσταση όσον αφορά την ψυχική τους υγεία.


Οι ερευνητές από το Nationwide Children’s Hospital και το Πανεπιστήμιο του Ohio ανέλυσαν τους ιατρικούς φακέλους 175 παχύσαρκων παιδιών.

Τα 51 παιδιά ανέφεραν ότι είχαν νιώσει πόνο στους γοφούς, τα γόνατα και τους αστραγάλους και η ίδια ομάδα παιδιών σημείωσε χαμηλό σκορ αναφορικά με την σωματική τους λειτουργικότητα και την ψυχολογική τους υγεία συγκριτικά με τα παιδιά που δεν πονούσαν.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι ο σκελετός των παιδιών δεν είναι φτιαγμένος για να σηκώνει το υπερβάλλον βάρος. Όσο βαρύτερο το παιδί τόσο μεγαλύτερη η πίεση στους συνδέσμους και τις αρθρώσεις, γεγονός που μπορεί να είναι επώδυνο και να θέτει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη φλεγμονών.

Η ανησυχία των ειδικών δεν αφορά μόνο τον πόνο που μπορεί να αισθάνονται τα παιδιά με υπερβάλλον βάρος, αλλά και την μελλοντική κατάσταση των οστών και των αρθρώσεων δεδομένου ότι η συνεχής φθορά των αρθρώσεων αυξάνει τις πιθανότητες εκφύλισής τους και εμφάνισης αρθρίτιδας.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *