Η «Αποστολή» ιδρύει κοινωνικά ιατρεία με πέντε ιερές Μητροπόλεις

 
Σε συμφωνία για την ίδρυση παραρτημάτων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε πέντε μητροπόλεις προέβη η «Αποστολή» σε συνεργασία με τον ΙΣΑ.


Συγκεκριμένα χθες στις 18:00 το απόγευμα τα Γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όπου εδρεύει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, επισκέφθηκαν οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός,Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Περιστερίου κ. Χρυσόστομος με σκοπό την ίδρυση παραρτημάτων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Τους Μητροπολίτες υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης.

Αφού πρωτίστως αναφέρθηκαν τα προβλήματα από την πλευρά των Ιεραρχών στις Μητροπόλεις και οι συνεχώς διογκούμενες κοινωνικές ανάγκες ακολούθησε η υπογραφή Συμφώνων Συνεργασίας μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, των Ιερών Μητροπόλεων και της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με αντικείμενο τη δημιουργία παραρτημάτων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Ακολούθησε ξενάγηση των Αρχιερέων στο χώρο του Ιατρείου και έγινε ενημέρωση για την παροχή των υπηρεσιών του.

Σκοπός των παραρτημάτων θα είναι η παροχή υπηρεσιών ΠΦΥ στους κατοίκους των Ιερών Μητροπόλεων, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι, άποροι, οικονομικά εξαθλιωμένοι και ταυτόχρονα η υλοποίηση προγραμμάτων πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης στις αντίστοιχες τοπικές κοινωνίες.

Το Ιατρείο θα λειτουργεί με την παροχή υπηρεσιών από εθελοντές ειδικευμένους ιατρούς μέλη των τοπικών Ιατρικών Συλλόγων συνεπικουρούμενους από ιατρούς χωρίς τίτλο ειδικότητας, καθώς και εθελοντές πολίτες στη διοικητική , γραμματειακή και νοσηλευτική στήριξη.

Με τα Σύμφωνα Συνεργασίας, εξουσιοδοτείται ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών να έρθει σε επικοινωνία με τον Ιατρικούς Συλλόγους για την στελέχωση των παραρτημάτων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με εθελοντές γιατρούς των Ιατρικών Συλλόγων καθώς και τον περαιτέρω εξοπλισμό τους.

Κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι η μεταξύ τους συνεργασία θα αποτελέσει σημαντική παρέμβαση στην Δημόσια Υγεία για τη Βελτίωση και την Προαγωγή της Ποιότητας Ζωής των πολιτών που χρήζουν μέριμνας και προστασίας.

Ο κ. Δήμτσας υπογράμμισε: «Σήμερα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής απλώνει την αγκαλιά του με τις ευλογίες των Αγίων Αρχιερέων που παραβρίσκονται εδώ, αφού πρωτίστως σας μεταφέρω τις ευχές του Αρχιεπισκόπου μας για το εγχείρημα αυτό. Είναι σημαντικός σταθμός στην πορεία της συνεργασίας μας με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών η υπογραφή αυτών των συνεργειών με γνώμονα την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που υποφέρουν αλλά και η υποστήριξη του ποιμαντικού έργου του κάθε Ποιμενάρχη στις τοπικές τους κοινωνίες. Αποτελεί η απόφαση μας αυτή την αφετηρία χάραξης μιας στρατηγικής κοινωνικής ευαισθητοποίησης που πλαισιώνεται από τον ζήλο, τις ειλικρινείς προθέσεις και την αμοιβαιότητα υψηλής διάθεσης παροχής υπηρεσιών που θα υπηρετήσουν την ανθρώπινη ανάγκη και αξιοπρέπεια. Μας τιμά ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη και η αναγνώριση σας σήμερα πρόσθεσε ο κ. Δήμτσας απευθυνόμενος στους Μητροπολίτες αλλά συναισθανόμαστε και την ευθύνη να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και των προσδοκιών τόσων πολιτών που περιμένουν από την Εκκλησία τη βοήθεια και τη στήριξη. Με την πνευματική σας καθοδήγηση και τις ενάρετες συμβουλές σας θα πορευτούμε στην υλοποίηση μία τόσο σημαντικής προσφοράς στην πρόληψη, στη φροντίδα και στη μέριμνα του πλησίον μας που του λείπει ο γιατρός και αναζητά το φάρμακο».

Ο κ. Πατούλης δήλωσε: Η ευαισθησία της Εκκλησίας είναι γνωστή και σήμερα μετουσιώνεται με τη συνεργασία αυτή.Η χαρά μας είναι διπλή διότι ενώνουμε τις δυνάμεις μας επ´ αγαθόν ο καθένας στο ρόλο που διαδραματίζει στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Όλοι θα προσφέρουμε είτε σε έμψυχο υλικό είτε σε φάρμακα με ότι μπορεί ο καθένας. Σήμερα υπογράψαμε την αμέριστη συμπαράσταση στις Ιερές Μητροπόλεις για τα Κοινωνικά Ιατρεία και τα κοινωνικά φαρμακεία ωστόσο εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι στην καταγραφή των αναγκών.

Παραρτήματα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής θα ιδρυθούν ακόμη στην Ιερά Μητρόπολις Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων και στην Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *