Η απολαυστική γεύση της υγείας

 
Ο καρπός Cranberry προέρχεται από τη Β. Αμερική. Από την εποχή των ινδιάνων αγαπήθηκε και καλλιεργήθηκε από τους πρώτους έποικους της περιοχής για τη διατροφική του αξία, αλλά και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Αποτελεί μία από τις πιο πλούσιες τροφές σε βιταμίνη C, πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά.


Οι χυμοί της Ocean spray έχουν μια ιδιαίτερη γλυκόξινη γεύση και μπορούν να καταναλωθούν σκέτοι, αναμεμειγμένοι με άλλους χυμούς φρούτων ή ως βασικό συστατικό ενός δροσιστικού κοκτέιλ. Τα αποξηραμένα cranberries τρώγονται ωμά, αποτελώντας ένα υγιεινό σνακ ή χρησιμοποιούνται σαν συνοδευτικό σε σαλάτες, καθώς και σε πολλές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, όπως και οι σάλτσες cranberry, με την ιδιαίτερη γεύση τους και την ποικιλία στην υφή τους.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_103.jpeg

Εκτός από τις πάρα πολλές εφαρμογές που έχει η ιδιαίτερη γεύση του στη μαγειρική, αλλά και στα κοκτέιλ, το cranberry είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία μας. Πιο συγκεκριμένα, οι ιδιότητές του παίζουν θετικό ρόλο στις περισσότερες λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος όπως το ανοσοποιητικό, καρδιαγγειακό, ουροποιητικό, στο δέρμα, στην υγιεινή του στόματος, στην υγεία του στομάχου, ενώ είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και πολυφαινόλες.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_113.jpeg

Η Ocean Spray παράγει προϊόντα cranberry από το 1930 και σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, η καθημερινή κατανάλωση του χυμού Ocean Spray classic, σαν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, επιδρά ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό και προστατεύει από τις λοιμώξεις.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_122.jpeg

Το καλοκαίρι δροσιστείτε με ένα χυμό cranberry ή πιείτε ένα cocktail με cranberry.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_131.jpeg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *