Η αντισύλληψη αλλάζει τον ερωτικό προσανατολισμό

 
Οι ορμονικές διαταραχές που επέρχονται με τη λήψη αντισυλληπτικών, φάνηκε να επηρεάζουν τις ερωτικές προτιμήσεις των γυναικών εκτιμά τώρα νέα βρετανική μελέτη.


Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στέρλινγκ, οι γυναίκες που λαμβάνουν το «χάπι» τείνουν να αναζητούν ένα διαφορετικό προφίλ συντρόφου, που να μπορεί να τους προσφέρει την ασφάλεια μιας μόνιμης σχέσης.

Στην ενδιαφέρουσα μελέτη, που παρουσιάζεται στην επιθεώρηση «Proceedings of the Royal Society B», έλαβαν μέρος συνολικά 2.500 γυναίκες οι οποίες όταν είχαν συναντήσει τον σύντροφό τους έπαιρναν το χάπι.

Τότε δήλωναν λιγότερο ευχαριστημένες από τη σεξουαλική τους ζωή, ενώ έτειναν να επιλέγουν λιγότερο «αρρενωπούς» άνδρες. Στη συνέχεια οι ερευνητές εξέτασαν τις αντιδράσεις των γυναικών απέναντι στους άνδρες που έγιναν πατέρες των παιδιών τους.

Είδαν λοιπόν ότι, παρά το γεγονός ότι ενόσω λάμβαναν το χάπι οι γυναίκες είχαν αυξημένες πιθανότητες να αναζητούν σεξουαλική ικανοποίηση αλλού, εμφανίζονταν ευχαριστημένες με το συντροφικό κομμάτι της σχέσης τους.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, οι γυναίκες τείνουν να επιλέγουν συντρόφους ζωής ενόσω λαμβάνουν το χάπι, δείχνοντας μεγαλύτερη προτίμηση σε «δυνητικούς πατέρες» παρά σε «παλιόπαιδα».

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *