Η αντιμετώπιση της αλλεργίας

 
Η άνοιξη μπήκε και μαζί με τα λουλούδια που ανθίζουν, την τιμητική τους έχουν και οι αλλεργίες.

Αν συγκαταλέγεσαι κι εσύ ανάμεσα στα εκατομμύρια των ανθρώπων που υποφέρουν από τα συμπτώματα αλλεργίας της άνοιξης, όπως ο αδιάκοπος βήχας, η καταρροή, η φαγούρα στο δέρμα, στα μάτια και το λαιμό, μάθε πώς θα τα αντιμετωπίσεις, με φυσικό τρόπο.


Πρόσεξε τη διατροφή σου

Ακολούθησε μια διατροφή με λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, τρόφιμα όπως το γιαούρτι, λιπαρά οξέα Ω3 και τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και κατ’ επέκταση βοηθά στην ανακούφιση των αλλεργιών.

Η αποτοξίνωση δρα ανακουφιστικά, εξουδετερώνοντας την ισταμίνη και κατ΄επέκταση τις αλλεργικές αντιδράσεις.

Από την άλλη πλευρά, απόφυγε την κατανάλωση επεξεργασμένων και κονσερβοποιημένων τροφών, των λιπαρών αλλά και της ζάχαρης και καφεΐνης.

Μην αμελείς την καθαριότητα

Ένας από τους πιο απλούς κι αποτελεσματικούς τρόπους να μειώσεις τα συμπτώματα της αλλεργίας είναι η καθαριότητα. Φρόντισε ώστε το σπίτι και το γραφείο σου να μην έχουν ίχνος σκόνης, μούχλας, γύρης ή τρίχες κατοικίδιων.

Παράλληλα, φρόντισε να αφήνεις έξω από το υπνοδωμάτιό σου τα παπούτσια και τα ρούχα σου, για να αποφύγεις το ενδεχόμενο μεταφοράς γύρης μέσα στο χώρο όπου θα κοιμηθείς.

Αν έχεις κατοικίδιο, μην αμελείς να το κάνεις μπάνιο, διότι η γύρη που επικάθεται πάνω στο τρίχωμά τους μπορεί να επιδεινώσει την αλλεργία.

Κάνε τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής σου

Μπορεί να είναι κοινή λογική αλλά μάλλον χρειάζεται μια υπενθύμιση, διότι οι περισσότεροι το γνωρίζουν, ελάχιστοι το πράττουν.

Αν υποφέρεις από έντονα συμπτώματα αλλεργίας, κόψε το κάπνισμα και ασκήσου! Ο καπνός είναι ερεθιστικός παράγοντας ενώ η τακτική άσκηση βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Τους μήνες που έχεις το μεγαλύτερο πρόβλημα προσπάθησε να μην ανοίγεις τα παράθυρα σε ώρες έξαρσης της γύρης και δοκίμασε να κάνεις πλύσεις με αλατόνερο.

Πηγή: womenonly.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *