Η άνοια «χτυπά» τους Αυστραλούς

 
Ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από άνοια, στην Αυστραλία, θα τριπλασιαστεί στα επόμενα χρόνια και το κόστος στην αυστραλιανή κοινωνία θα είναι τεράστιο, προειδοποιούν Αυστραλοί επιστήμονες.


Οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, αλλά και η αυστραλιανή κοινωνία γενικότερα, θα αντιμετωπίσει ανυπέρβλητες δυσκολίες στην περίθαλψη και φροντίδα των ανθρώπων που πάσχουν από άνοια σε δέκα χρόνια, αν δεν φροντίσει από τώρα να δημιουργήσει περισσότερες υπηρεσίες για τις συγκεκριμένες αυτές ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Υγειονομικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι ο αριθμός των πασχόντων από άνοια θα τριπλασιαστεί μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Την ίδια στιγμή, ο Glenn Rees, διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Alzheimer Australia, παραδέχεται ότι το νομοθετικό πλαίσιο για τη βελτίωση των υπηρεσιών υπάρχει στην Αυστραλία αλλά επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δράσει άμεσα γιατί ο χρόνος είναι πολύτιμος.

«Οι αριθμοί τρομάζουν» λέει ο κ. Rees, προσθέτοντας ότι μέχρι το 2020 ο αριθμός αυτών που θα πάσχουν από άνοια θα φτάσει τις 400.000 ενώ ο ανάλογος αριθμός το 2050 θα κυμανθεί στις 900.000.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *