Η ανδρική λίμπιντο χτυπάει κόκκινο το χειμώνα

F54FF577E3C72B5A13F5F922A105E028.jpg

  Μπορεί η εξωτερική θερμοκρασία να πέφτει όσο προχωράμε πιο βαθιά στο χειμώνα, όμως δε συμβαίνει το ίδιο και με… τη θερμοκρασία της κρεβατοκάμαρας!

Σύμφωνα με νέα έρευνα οι άντρες θέλουν πιο πολύ σεξ κατά τους χειμερινούς μήνες. Ερευνητές διαπίστωσαν ότι… ερεθίζονταν περισσότερο στη θέα αποκαλυπτικών φωτογραφιών γυναικών τους κρύους μήνες του χειμώνα, απ’ ό,τι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στην έρευνα συμμετείχαν 114 άντρες, από τους οποίους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν το πόσο ελκυστικές έβρισκαν αρκετές γυναίκες που τους έδειχναν οι ερευνητές, κάθε τρεις μήνες κατά τη διάρκεια ενός χρόνου.

Κάθε τρίμηνο, κάθε άντρας κλήθηκε να αξιολογήσει δύο σετ φωτογραφιών. Το ένα έδειχνε μόνο τα πρόσωπα των γυναικών και το άλλο τα σώματά τους, είτε με μαγιό, είτε κοντινές φωτογραφίες από το καλυμμένο τους στήθος.
Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η έλξη που ένιωθαν για κάθε ξεχωριστό γυναικείο πρόσωπο που έβλεπαν κατά τη διάρκεια του πειράματος δε μεταβλήθηκε στη διάρκεια του χρόνου.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά όταν έβλεπαν τα σώματά τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, παρουσίασαν αυξημένα επίπεδα ερεθισμού κοιτώντας τις πιο αποκαλυπτικές φωτογραφίες τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, σε σχέση με τους τρεις μήνες του καλοκαιριού (Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο).

Ακόμη, οι ίδιοι οι άντρες ανέφεραν ότι έβρισκαν τις συντρόφους τους πιο «καυτές» το χειμώνα, απ’ ό,τι το καλοκαίρι.

Τα αποτελέσματα της μελέτης που διεξήγαγε η εταιρεία σεξουαλικών βοηθημάτων Lovehoney δημοσιεύτηκαν στο blog The Psychology of Human Sexuality.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *