Η αιθαλομίχλη αυξάνει τα αναπνευστικά προβλήματα

 
Η καταγραφή υψηλών συγκεντρώσεων μικροσωματιδίων PM10 και η εμφάνιση αιθαλομίχλης στον ουρανό των αστικών περιοχών συνδέεται άμεσα με αύξηση των εισαγωγών ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα στα νοσοκομεία.


Οι συνηθέστερες ασθένειες που συνδέθηκαν με το αναπνευστικό και αποδίδονται στην αιθαλομίχλη περιλαμβάνουν άσθμα, βρογχίτιδα και άλλες πνευμονοπάθειες.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες σε σύσκεψη της επιχειρησιακής επιτροπής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν τα απολογιστικά στοιχεία του τελευταίου διμήνου, από τα οποία προέκυψε ότι σε ημέρες που ο μέσος όρος των αιωρούμενων μικροσωματιδίων PM10 ήταν αυξημένος πάνω από τα επιτρεπτά όρια (50 μg/m3), υπήρχε αντίστοιχη αύξηση στις εισαγωγές των ασθενών.

Οι επιστήμονες του ΕΚΕΠΥ σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τη συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα κάνουν μια καταγραφή των επιδημιολογικών στοιχείων.

Στόχος τους είναι να γίνει μια σωστή και ολοκληρωμένη αξιολόγηση των επιπτώσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον ανθρώπινο οργανισμό.

Πηγή: econews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *