Η αεροβική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη

 
Η επαρκής αεροβική άσκηση μπορεί να βοηθήσει τα υπέρβαρα παιδιά να μειώσουν τον κίνδυνο για διαβήτη, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ερευνητές αξιολόγησαν πώς διαφορετική ποσότητα αεροβικής άσκησης επηρέαζε παράγοντες κινδύνου για διαβήτη, όπως αντίσταση στην ινσουλίνη, επίπεδα συνολικού λίπους και κοιλιακό λίπος σε περισσότερα από 200 αδρανή παιδιά που ήταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Τα παιδιά κατά μέσο όρο είχαν ηλικία 9,4 ετών.


Ορισμένα παιδιά τοποθετήθηκαν τυχαία σε χαμηλή ή υψηλή ποσότητα αεροβικής, 5 φορές την εβδομάδα για 13 εβδομάδες κατά μέσον όρο.

Συγκρίθηκαν με ομάδα ελέγχου παιδιών που έκαναν την καθιερωμένη τους φυσική δραστηριότητα.

Παιδιά που ασκούνταν με χαμηλά και υψηλά επίπεδα αεροβικής είχαν μεγαλύτερη μείωση στην αντίσταση στην ινσουλίνη σε σχέση με παιδιά στην ομάδα ελέγχου, καθώς και μεγαλύτερη μείωση στο γενικό λίπος του οργανισμού και στο κοιλιακό λίπος, δήλωσε η Catherine Davis από το Medical College of Georgia.

Η μείωση στους κινδύνους για διαβήτη που συνδέεται με την άσκηση παρατηρήθηκε σε αγόρια και κορίτσια. Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό «Journal of the American Medical Association».

Πηγή: iatronet.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *