4 λόγοι που δεν πρέπει να γυμνάζεσαι με άδειο στομάχι

Όταν ήμασταν μικρά μας είχαν δημιουργήσει απίστευτη φοβία γύρω από το πόσες ώρες πρέπει να περάσουν από τη στιγμή που φάγαμε μέχρι να κολυμπήσουμε…
Απ’ ό,τι φαίνεται όμως αυτό έχει εφαρμογή και στις ασκήσεις στη στεριά.
Ιδανικά λοιπόν φάει καμια μπανάνα πριν πας για γυμναστική.

1. Το κορμί σου δεν περνάει καλά, όταν πεινάει
Όταν καις λίπος γρήγορα, το κορμί σου μπαίνει σε mode επιβίωσης κι έτσι ρυθμίζει τον μεταβολισμό σου έτσι ώστε να αντισταθμίσει οποιαδήποτε απώλεια ενέργειας. Μελέτες έχουν δείξει πως το να μην τρως μπορεί να οδηγήσει σε πτώση του μεταβολικού ρυθμού σου, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αναβάλλεις το φαγητό σου μέχρι να τελειώσεις την προπόνησή σου.

2. Αν φας πριν το γυμναστήριο, σημαίνει ότι θα φας λιγότερο
Σύμφωνα με μια άλλη έρευνα, η κατανάλωση φαγητού πριν την προπόνηση μπορεί να μειώσει την όρεξή σου περισσότερο απ’ ό,τι αν δεν είχες φάει τίποτα πριν. Οι συμμετέχοντες που έτρωγαν πριν από την άσκηση, έτρωγαν λιγότερο αργότερα μέσα στην ημέρα, μετά την προπόνηση τους, απ’ ό,τι εκείνοι που πήγαν νηστικοί για γυμναστική.

3. Μπορεί να κάψεις λάθος πράγμα
Αν ασκείσαι με άδειο στομάχι μπορεί να καταλήξεις να καις και μυική μάζα, αντί για λίπος. Μόλις το κορμί σου κάψει ό,τι υπάρχει σε αυτό από γλυκογόνο, μπορεί να χρησιμοποιήσει τις μυικές πρωτεΐνες και τα λίπη για να αντικαταστήσει το κενό. Βέβαια κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνο αν κάνεις μια πιο hardcore προπόνηση απ’ ό,τι συνήθως.

4. Το φαγητό κάνει καλό
Κανείς δε θέλει να πάει στο γυμναστήριο νηστικός. Όση περισσότερη ενέργεια έχεις, τόσο πιο σκληρά θα γυμναστείς, αυτή είναι η αλήθεια.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *