Γυναίκα παραλίγο να τυφλωθεί επειδή… φύσηξε την μύτη της!

mati2.jpg

Η 32χρονη κοπέλα δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα της συμβεί όταν φύσηξε δυνατά τη μύτη της επειδή ήταν κρυωμένη. Η νεαρή από την Βρετανία αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο του Leicester όταν δεν μπορούσε πια να δει γιατί τα μάτια της είχαν πρηστεί.

Η ίδια παραδέχτηκε ότι φυσούσε τη μύτη για 4 ώρες συνέχεια πριν καταλήξει στο νοσοκομείο όπου και ζήτησε την βοήθεια των γιατρών. Το αποτέλεσμα ήταν να πρηστούν τα μάτια της τόσο πολύ ώστε δεν μπορούσε να δει. Οι γιατροί της είπαν ότι γλίτωσε την τύφλωση για λίγο καθώς από την πίεση και την ένταση το πρήξιμο θα προκαλούσε βλάβη του οπτικού νεύρου.

mati3.jpgΟι εξετάσεις έδειξαν ότι από το φύσημα προκλήθηκε μια κατάσταση αποκαλούμενη ως «τροχιακό εμφύσημα», προκαλώντας οίδημα από τον αέρα που συσσωρεύτηκε στον μαλακό ιστό γύρω από τα μάτια.

Το περιστατικό δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal το οποίο ανέφερε «Παρά το γεγονός ότι το τροχιακό εμφύσημα συνδέεται συνήθως με τραύματα από εξωτερικούς παράγοντες, η περίπτωση αυτή καταδεικνύει μια αυθόρμητη αιτία η οποία οφείλεται στο ισχυρό φύσημα της μύτης. Τέτοιο αυθόρμητο ρινικό κάταγμα δεν έχει ποτέ αναφερθεί σε βιβλιογραφία».

mati4.jpgΣτην κοπέλα χορηγήθηκαν αντιβιοτικά τα οποία θα πρέπει να παίρνει για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ώστε να υποχωρήσει το οίδημα. Αυτού του είδους οι καταστάσεις εμφανίζονται σύμφωνα με τους γιατρούς σε άτομα που έχουν παλιότερα χτυπήσει στο κεφάλι ή στο πρόσωπο κάτι που δεν συνέβη με την συγκεκριμένη κοπέλα.

Η 32χρονη νιώθει πολύ τυχερή που δεν έπαθε σοβαρότερη ζημιά και μάλλον θα είναι πιο προσεκτική στο μέλλον…

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *