Γυμναστείτε μόνο με το… βάρος σας

C92DD4565374879F03FA0D474FA093CB.jpg

  Άνθρωπος εναντίον μηχανών! Προς τα πού γέρνει η ζυγαριά;

Στο χώρο της γυμναστικής, τουλάχιστον, φαίνεται να επικρατεί… ο άνθρωπος!

Παρότι τα περισσότερα γυμναστήρια είναι εξοπλισμένα με ογκώδη όργανα γυμναστικής, οι ειδικοί φυσικής αγωγής ισχυρίζονται ότι το μόνο βάρος που χρειάζεται να σηκώνει, να σπρώχνει και να τραβά κανείς είναι… το δικό του!

«Το μυστικό κρύβεται στις αντιστάσεις» λέει ο Bret Contreras, γυμναστής και συγγραφέας του «Bodyweight Strength Training Anatomy», ενός οδηγού για ασκήσεις γυμναστικής που απευθύνονται στους… πάντες.

Ο ίδιος, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο Fox News ασχολείται με τη γυμναστική με αντιστάσεις τα τελευταία 21 χρόνια.
«Στα 15 μου ήμουν τόσο αδύνατος, που οι άνθρωποι με κορόιδευαν. Έτσι, κι εγώ επειδή κουράστηκα να ακούω τα σχόλια τους, αποφάσισα να κάνω κάτι γι΄αυτό» είπε ο 37χρονος.

Σύμφωνα με τον ίδιο η γυμναστική με το βάρος του σώματός μας, συνήθως χρησιμοποιείται στα πρώτα βήματα που κάνει κάποιος, μέχρι να αρχίσει τις ασκήσεις με τα βάρη. Όμως μπορεί από μόνη της να αποδειχθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι όταν κανείς μάθει να εκτελεί σωστά τις βασικές ασκήσεις, όπως οι κάμψεις, τα καθίσματα και οι ασκήσεις χεριών σε μονόζυγα, μπορεί στη συνέχεια να αυξήσει το βαθμό δυσκολίας τους. Αυτό μπορεί να το πετύχει με ένα αντικείμενο που μπορεί να υπάρχει στο σαλόνι του.

«Για παράδειγμα, το μόνο που χρειάζεστε για να γυμνάσετε τους γλουτιαίους σας, είναι ένας καναπές» λέει ο ίδιος. (Δεν νομίζουμε ότι εννοεί βεβαίως το να… κάθεστε με τις ώρες επάνω σε αυτόν!).

Δε χρειάζεται καν να αφιερώσει κανείς πολλές ώρες την ημέρα για να γυμναστεί μόνος του στο σαλόνι του σπιτιού του.

«Αρκούν 15-20 λεπτά την ημέρα, τρεις φορές την εβδομάδα, τα οποία θα αυξάνονται όσο περνάει ο καιρός» πρόσθεσε.

«Οι ασκήσεις που βασίζονται στο σωματικό μας βάρος έχουν να κάνουν με τις κινήσεις που κάνουμε στην καθημερινότητά μας, και πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ταυτόχρονα πολλές μυικές ομάδες, αντί να επικεντρωνόμαστε ξεχωριστά σε κάθε μία, όπως συμβαίνει με τα όργανα στα γυμναστήρια» υποστηρίζει από την πλευρά της η Jessica Matthews, μέλος του American Council on Exercise.

Κι αν θέλετε να πάρετε μια γεύση για το τι… ασκήσεις μπορείτε να κάνετε… δείτε το παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *