Γυμναστείτε χωρίς να ξοδευτείτε

 
Το να ανεβοκατεβαίνουμε τις σκάλες ή να μαζεύουμε τα πεσμένα φύλλα κάνει καλό στην καρδιά, όσο το να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο.


Σύμφωνα με έρευνα του Oregon State University οι σύντομες, εκρηκτικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι το ίδιο ωφέλιμες με την τακτική άσκηση σε μια αίθουσα γυμναστηρίου.

Η ήπια άσκηση, όπως το περπάτημα ενώ μιλάει κανείς στο τηλέφωνο, κάνει επίσης καλό καθώς συντελεί στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών, διαβήτη, υψηλής αρτηριακής πίεσης και χοληστερίνης.

Ο καθηγητής Brad Cardinal, ειδικός σε θέματα άθλησης και φυσικής αγωγής, που συνέγραψε τη μελέτη ανέφερε: «Είναι πιο φυσικός τρόπος άσκησης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς είναι να περπατά και να κινείται όσο μπορεί περισσότερο. Είναι πιο αποτελεσματικό από το να εγγραφεί κανείς σε ένα γυμναστήριο. Θα νιώθετε πιο υγιείς, πιο κινητικοί και ευδιάθετοι».

Ο ίδιος προτείνει να παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας και να περπατάμε περισσότερο ή να κάνουμε ποδήλατο. Ακόμη, στη σωματική ευεξία βοηθούν τα καθίσματα, τα push ups και το σκοινάκι κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων όταν βλέπουμε τηλεόραση.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *