Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας ετοιμάζει η Microsoft

 
Οι φήμες πως η Microsoft σκοπεύει να ενσωματώσει τα δικά της γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) στη νέα γενιά της κονσόλας της δεν είναι καινούριες.


Είχαν για πρώτη φορά δει το φως της δημοσιότητας το καλοκαίρι, ως μέρος ενός εγγράφου που διέρρευσε στο διαδίκτυο. Νέες πληροφορίες όμως, έστω και άτυπα επιβεβαιώνουν πως τα σχέδια της εταιρείας είναι πραγματικά, όσον αφορά τουλάχιστον στην κατασκευή μιας συσκευής επαυξημένης πραγματικότητας.

Μια αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε το 2011 η εταιρεία και σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα περιγράφει έναν τρόπο «επαυξημένης πραγματικότητας γεγονότων με πληροφορίες πραγματικού χρόνου».

Αποκαλύπτει πως η εταιρεία σχεδιάζει μια τεχνολογία που θα παρέχει πληροφορίες για ένα γεγονός στο οπτικό πεδίο του χρήστη, χρησιμοποιώντας μια οθόνη τοποθετημένη στο κεφάλι του με την μορφή γυαλιών.

Η ιδέα είναι παρόμοια με αυτή του Google Project Glass ενώ η αίτηση, η οποία κατατέθηκε το Μάιο του 2011 εντοπίστηκε αρχικά από την ιστοσελίδα Unwired View.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η συσκευή δεν θα προορίζεται για χρήση για όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά θα επικεντρώνεται στην παροχή πληροφοριών κατά την παρακολούθηση live γεγονότων και εκδηλώσεων όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις ή αθλητικά παιχνίδια.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_102.jpeg

Στην περίπτωση ενός αγώνα, για παράδειγμα, θα μπορούσε να προβάλλει το σκορ, πληροφορίες για τους αθλητές, στατιστικά, και βέβαια να προσφέρει τη δυνατότητα στον χρήστη να ακούει παράλληλα τη ραδιοφωνική μετάδοση.

Το δημοσίευμα δεν αναφέρει τίποτε σχετικά με το Xbox αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχει περάσει πολύς καιρός από την καταχώρησή του, με την εταιρεία να έχει άπλετο χρόνο να αναπτύξει περαιτέρω τις δυνατότητες της συσκευής.

Ασχέτως με το αν οι φήμες για την χρήση της στο νέο Xbox αληθεύουν ή όχι, το σίγουρο είναι πως εάν γνωρίσει σημαντική επιτυχία, η Microsoft θα βρει τρόπο να την προσαρμόσει στην αγορά των παιχνιδιών.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1113.jpeg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *