Γονείς εναντίον παιδικής παχυσαρκίας

 
Δυστυχώς στις μέρες μας τα παιδιά δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο για φυσική δραστηριότητα, ενώ αντιθέτως αφιερώνουν πολύ χρόνο στην τηλεόραση, στον υπολογιστή και σε διάφορα βιντεοπαιχνίδια.


Επιπλέον η διατροφή των σημερινών παιδιών, η οποία είναι άκρως ανθυγιεινή, περιπλέκει και δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο, το ήδη υπάρχον πρόβλημα.

Σύμφωνα με πρόσφατες επιδημιολογικές μελέτες, ένα στα τρία αγόρια και ένα στα τέσσερα κορίτσια προσχολικής και σχολικής ηλικίας είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο.

Τι μπορούν να κάνουν όμως οι γονείς για να προλάβουν την παιδική παχυσαρκία;

– Θα πρέπει να περιοριστούν τα διάφορα λιπαρά σνακ, καθώς και το φαγητό τύπου fast food σε μια φορά την εβδομάδα.

– Όσον αφορά για το χρόνο ενασχόλησης των μικρών παιδιών με τον υπολογιστή ή με την τηλεόραση, θα πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο. Η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία συστήνει 2 ώρες την ημέρα.

– Το παιδί θα πρέπει να καταναλώνει τουλάχιστον ένα γεύμα της ημέρας μ’ όλη την οικογένεια. Μ’ αυτό τον τρόπο μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα και την ποιότητα του φαγητού που τρώνε τα παιδιά.

– Φροντίστε το κολατσιό για το σχολείο να προέρχεται από το σπίτι (π.χ. ένα τοστ ή μια μέτρια αραβική πίτα).

– Ενθαρρύνετε το παιδί σας να ασχοληθεί με κάποιο σπορ.

– Φροντίστε να μην υπάρχουν στο σπίτι αναψυκτικά, γλυκά, διάφορα ανθυγιεινά σνακ κ.λ.π.

– Τέλος, φροντίστε το παιδί σας να καταναλώνει πάντα ένα καλό πρωινό. Μ’ αυτό τον τρόπο δεν θα καταναλώσει μεγάλη ποσότητα φαγητού στο μεσημεριανό γεύμα και θα ελαττωθούν τα διάφορα «τσιμπολογήματα».

Πηγή: iator.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *