Τα τρόφιμα ολικής άλεσης προέρχονται από σπόρους που έχουν αλεστεί ολόκληροι, συνεπώς διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται σε όλα τα μέρη του σπόρου.
Έτσι, όταν τα καταναλώνουμε μας τροφοδοτούν με υδατάνθρακες, τη βασική πηγή ενέργειας του σώματός μας, καθώς και με μία πληθώρα θρεπτικών συστατικών, απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, φώσφορο και κάλιο.
Τι θα λέγατε να τα εντάξετε και στο μεσημεριανό σας; Δοκιμάστε τα εξής…
– Παρασκευάσετε την αγαπημένη σας μακαρονάδα με σπαγγέτι ολικής άλεσης.
– Χρησιμοποιήστε το καστανό ρύζι για να φτιάξετε ένα νόστιμο ριζότο με λαχανικά.
– Προσθέστε άγριο ρύζι ή πλιγούρι μέσα στις σαλάτες σας.
Πηγή: nutrimed.gr