Γλυκιές γεύσεις που δεν μας γεμίζουν θερμίδες

4ED18765DE2433D4E503644C8903C808.jpg

  Είναι ένα ακόμα καλοκαιρινό απόγευμα. Έχετε επιστρέψει στο σπίτι μετά από μία κουραστική ημέρα στη δουλειά! Ο υδράργυρος έχει φτάσει στα ύψη και έχοντας χαλαρώσει στον καναπέ του σπιτιού σας παρέα με τον ανεμιστήρα ή το air condition θέλετε κάτι «γλυκό».

Μια διαδρομή μέχρι το ψυγείο αρκεί για να απολαύσετε ένα δροσερό γλυκό, το οποίο παράλληλα δεν θα σας προσφέρει πολλές θερμίδες και θα σας χορτάσει, ενώ θα είναι ταυτόχρονα θρεπτικό και οικονομικό.

Πολλά τρόφιμα στην καθημερινότητά μας, όπως τα φρούτα έχουν γλυκιά γεύση! Απολαύστε το αγαπημένο σας καλοκαιρινό φρούτο με λίγο μέλι ή με 4 πλακάκια λιωμένης σοκολάτας με στέβια.

Επίσης μπορείτε να προσθέσετε δροσερά καλοκαιρινά φρούτα μέσα σε φρουίζελε με γεύση φράουλα ή κεράσι και στέβια για να απολαύσετε ένα δροσερό γλυκό με ελάχιστες θερμίδες. Κάθε μπολ θα σας προσφέρει κατά μέσο όρο 30-40 θερμίδες ανάλογα με την ποσότητα φρούτων που θα προσθέσετε, ενώ παράλληλα θα σας δροσίσει και θα ικανοποιήσει τη γλυκιά γεύση.

Εναλλακτικά, μπορείτε να παρασκευάσετε δροσερά και ελαφριά σε θερμίδες γλυκά με φρούτα, γιαούρτι ή κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια και στέβια και φρουίζελε, ενώ μπορείτε να παρασκευάσετε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ισορροπημένα και δροσερά γλυκά για εσάς, τους φίλους και την οικογένειά σας με πρώτες ύλες με μειωμένα λιπαρά αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με άλλα γλυκαντικά. Δοκιμάστε κρέμα καραμελέ, τσιζκέικ φράουλα ή μους σοκολάτας.

Λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να αντισταθούν στο παγωτό ειδικά το καλοκαίρι. Περιέχει αρκετές θερμίδες, λόγω των πολλών λιπαρών και της ζάχαρης. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, προσθέτουμε σιρόπι ή το συνδυάζουμε με κάποιο άλλο γλυκό, αυξάνοντας κατά πολύ το θερμιδικό του περιεχόμενο.

Μπορείτε να απολαύσετε 1 μπάλα σπιτικό παγωτό βανίλια ή σοκολάτα χτυπώντας για 15 λεπτά σε απλό μίξερ, μείγμα για παγωτό χωρίς ζάχαρη με ολιγοθερμιδικές γλυκαντικές ύλες με νερό ή αποβουτυρωμένο γάλα για πιο πλούσια γεύση. Δεν θα σας δώσει πάνω από 100 θερμίδες.

Αν μάλιστα το συνδυάσετε με κομμάτια φρέσκου φρούτου ή με λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς, αυξάνετε τη θρεπτική του αξία, καθώς και την ποσότητα των φυτικών ινών που περιέχει, με αποτέλεσμα να χορτάσετε πιο γρήγορα με «γλυκό» τρόπο.

Η γλυκιά γεύση μπορεί να αποτελεί μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής και μπορείτε να την απολαμβάνετε με τρόφιμα που ήδη υπάρχουν στο ψυγείο σας, δημιουργώντας γευστικούς συνδυασμούς.

Οι παραπάνω γλυκές προτάσεις είναι χαμηλές σε θερμίδες και λιπαρά και πλούσιες σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να μπορείτε να απολαμβάνετε το γλυκό σας με μέτρο και χωρίς ενοχές, ενώ παράλληλα μπορούν να σας χορτάσουν καλύτερα.

Πηγή: nutrimed.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *