Ginseng για καλύτερη διαχείριση του άγχους

FB37AC0FA9FD6B18EA9F5FD4352A453C.jpg

  Το Ginseng αποτελεί ένα πολυετές φυτό σκίασης, με ποικίλα είδη του να απαντώνται στην Ασία, στην Αμερική, στη Ρωσία, στη Κίνα και στη Κορέα. Χρησιμοποιείται στην Ασία ως φυτικό φάρμακο εδώ και αιώνες.

Όλα τα μέρη του φυτού μπορούν να εκδηλώνουν φαρμακολογικές δράσεις, με τη ρίζα να είναι περισσότερο φαρμακολογικά ενεργή. Η παναξαδιόλη και η παναξατριόλη αποτελούν δύο από τα περισσότερα ενεργά συστατικά του.

Το Ginseng θεωρείται ότι μειώνει το αίσθημα κόπωσης, βελτιώνει την αντοχή και προσφέρει ευεξία. Γενικότερα, το Ginseng φαίνεται να αυξάνει τη δυνατότητα προσαρμογής του ατόμου με αποτέλεσμα να αυξάνει την ικανότητα του να αντιστέκεται αλλά και να αντεπεξέρχεται σε καταστάσεις άγχους. Ουσιαστικά, αυξάνει τη ζωντάνια και τη δυνατότητα παραγωγής έργου.

Παρόλο που ένα σύνολο μελετών υποστηρίζει ότι το Ginseng μπορεί να επιδρά σε λειτουργίες του κεντρικού νευρικού συστήματος ασκώντας τις ποικίλες δράσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, αποτελέσματα άλλων ερευνών και μετα-αναλύσεων δεν έδειξαν ισχυρές συσχετίσεις.

Ουσιαστικά, η αποτελεσματικότητα του παρόντος φυτού στη διαχείριση του άγχους δεν είναι πλήρως τεκμηριωμένη εάν και υπάρχουν κάποιες πρώτες θετικές ενδείξεις.

Είναι διαθέσιμο στην αγορά ως βότανο, ταμπλέτα και υγρό εκχύλισμα. Υπό τη μορφή ταμπλέτας προτείνονται δόσεις 100-300 mg την ημέρα και υπό τη μορφή ακατέργαστης ρίζας 0,6-2 γραμμάρια την ημέρα για μικρό χρονικό διάστημα.

Το Ginseng μπορεί να αλληλεπιδρά με τη φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται για διάφορες παθολογικές καταστάσεις όπως με το αντιπηκτικό βαρβαρίνη, με τα διουρητικά και άλλα φάρμακα. Πριν οποιοδήποτε χρήση του πρέπει να ενημερώνεται τον θεράποντα ιατρό.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *