Γιατροί και νοσηλευτές εγκαταλείπουν την Ελλάδα

 
Τετρακόσιοι νέοι γιατροί και νοσηλευτές κατέκλυσαν χθες την αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας ώστε να ενημερωθούν από εκπροσώπους έξι ευρωπαϊκών χωρών για τις εργασιακές προοπτικές που τους ανοίγονται στο εξωτερικό.


Την εκδήλωση οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Απασχόλησης Eures σε συνεργασία με εκπροσώπους νοσοκομείων από τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο με σκοπό οι τελευταίοι να εντοπίσουν Έλληνες γιατρούς και νοσηλευτές που επιθυμούν να εργαστούν στις χώρες τους.

«Οι εκπρόσωποι των νοσοκομείων έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι με τα προσόντα των υποψηφίων», αναφέρει στο «Έθνος» η συντονίστρια της υπηρεσίας Eures στην Ελλάδα, Κατερίνα Φλάκα. Και τονίζει: «Μεγάλη εντύπωση τους προκάλεσε το γεγονός ότι πολλοί γιατροί και νοσηλευτές ήταν ήδη ενημερωμένοι για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να ενταχθούν στην αγορά εργασίας των χωρών τους».

Στους ενδιαφερομένους βρίσκονταν και πολλοί άνεργοι, κυρίως νοσηλευτές, που θέλουν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για μία δουλειά στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *