Γιατί θα μείνουμε χωρίς αιμοκαθάρσεις

 
Χωρίς αιμοκάθαρση κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες νεφροπαθείς που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ.

Όπως λέει στο newsbeast.gr ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, Γρηγόρης Λεοντόπουλος, «αυτή τη στιγμή οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ νεφροπαθείς που μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές κινδυνεύουν να μην κάνουν αιμοκαθάρσεις διότι ενώ θα έπρεπε οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ να καλύπτουν τα μεταφορικά τους έξοδα, αυτό δεν γίνεται, διότι ο ΟΓΑ δεν έχει καταβάλει τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά», αναφέρει.


Και συνεχίζει: «Εάν για παράδειγμα κάποιος από τους ασθενείς μένει στην Ασπροβάλτα, πρέπει να πάει για αιμοκάθαρση ή στη Θεσσαλονίκη ή στην Καβάλα. Μιλάμε δηλαδή για περίπου 150 χλμ μέρα παρά μέρα και δεδομένου ότι δεν έχει λεφτά, δεν μπορεί να πάει», τονίζει ο κ. Λεοντόπουλος.

Για να επισημάνει: «Οι νεφροπαθείς για να κάνουν τις εξετάσεις τους, μετακινούνται με ταξί και ήδη χρωστούν περίπου 5.000 με 6.000 ευρώ, χρήματα που μέχρι τώρα δεν τα έχουν πάρει από αυτά που τους οφείλονται. Το αποτέλεσμα; Οι οδηγοί των ταξί πλέον αρνούνται να τους εξυπηρετούν δεδομένου ότι δεν βλέπουν να τους επιστρέφονται τα χρήματά τους.

Πάντως, ο ΟΓΑ, όπως αναφέρει ο κ. Λεοντόπουλος, υποστηρίζει ότι τα χρήματα πρέπει να ζητηθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *