Γιατί πρέπει να προστατεύουμε τα μάτια μας

 
Με μαϊμού προϊόντα έχει κατακλυστεί η αγορά. Και διάφοροι πλανόδιοι απλώνουν την αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας «πραμάτεια» τους, στα πεζοδρόμια. Και μπορεί τα γυαλιά ηλίου που κυρίως πωλούνται αυτή την εποχή να μοιάζουν με γυαλιά γνωστών μεγάλων οίκων, όμως, κρύβουν κινδύνους.


Όπως λένε οι ειδικοί, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς να λαμβάνονται οι κατάλληλες προφυλάξεις, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία μας. Η υπεριώδης ακτινοβολία UVA και UVB μπορεί να προκαλέσει μεγάλες βλάβες στα μάτια αν δεν τα προφυλάξουμε με τα κατάλληλα γυαλιά, που πρέπει να τα φοράμε οπωσδήποτε.


Τι πρέπει να προσέξουμε πριν την αγορά τους σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ

Πρέπει να φέρουν τη σήμανση CE που αποδεικνύει ότι είναι κατασκευασμένα, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι εξασφαλίζουν την μέγιστη απορροφητικότητα (100%), από την υπεριώδη ακτινοβολία UVA και UVB και να μη δημιουργούν παραμορφώσεις. Το χρώμα των φακών δεν έχει σχέση με την απορροφητικότητα τους.

Τα γυαλιά ηλίου που προορίζονται για τα μικρά παιδιά, πρέπει να έχουν πλαστικούς φακούς ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος πιθανών τραυματισμών, σε περίπτωση που αυτά σπάσουν.

Πρέπει το υλικό κατασκευής του σκελετού να ελέγχεται ώστε να διαπιστώνεται ότι δεν προκαλεί ερεθισμούς και αλλεργίες στο δέρμα.

Οφείλει ο αγοραστής να συμβουλεύεται τους οπτικούς προκειμένου να πάρει τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλεια των γυαλιών που πρόκειται να αγοράσει.

Και το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να αποφεύγεται η αγορά γυαλιών από πλανόδιους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *