Γιατί οι κολοκυθόσποροι φτιάχνουν τη διάθεση

9A0E65CC950EB7D297CC0E05D980E58B.jpg

  Αν θέλετε να φτιάξετε τη διάθεσή σας και να ανεβάσετε τα κέφια σας, δεν έχετε παρά να το ρίξετε στα… σπόρια και δη, στους κολοκυθόσπορους!

Σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών, οι σπόροι και τα όσπρια έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη διάθεση και το αίσθημα ευημερίας των ανθρώπων, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι μια σοκολάτα ή ένα οποιοδήποτε άλλο γλυκό.

Παρ’ όλα αυτά επτά στις δέκα γυναίκες και ένας στους δύο άντρες υποκύπτουν στους «γλυκούς πειρασμούς» όταν νιώθουν στρες ή όταν θέλουν για κάποιο λόγο να «φτιάξουν τη διάθεσή τους».

Αντίθετα, σύμφωνα με μια έρευνα που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, μόλις ένας στους επτά επιλέγουν να τρώνε φρούτα, λαχανικά ή δημητριακά ολικής άλεσης, τροφές που έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμούν το στρες και αυξάνουν τα επίπεδα της καλής διάθεσης.

Οι ειδικοί προειδοποιούν, ότι πολλοί άνθρωποι «τρώνε… τη δυστυχία τους», θέλοντας να δείξουν ότι η κατανάλωση γλυκών και junk food δε βοηθά καθόλου στη βελτίωση της διάθεσης και του αισθήματος ευημερίας.

Από την άλλη, οι σπόροι κολοκύθας και chia βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των τροφίμων που ενισχύουν τη διάθεση, σύμφωνα με τη διατροφολόγο Sarah Schenker και την ψυχολόγο Christy Fergusson.

Άλλες τροφές που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση είναι: ο σολομός, το ρύζι, η κινόα, τα ρεβίθια, η καρύδα, τα σπαράγγια, το σπανάκι και τα φασόλια.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.