Γιατί μερικοί άνθρωποι κλαίνε πιο εύκολα

thema_deytero1.jpg

Έχετε πιάσει τον εαυτό σας να συγκινείται εύκολα από ένα βίντεο με κουταβάκια; Μερικοί άνθρωποι έχουν το κλάμα πραγματικά στο τσεπάκι τους! Και μπορεί ο περίγυρός σας να σας θεωρεί απλά ευαίσθητους, οι ειδικοί λένε πώς υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τον λόγο που δακρύζετε πιο συχνά από τους υπόλοιπους!

Δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος λόγος που να εξηγεί γιατί κάποιοι από εμάς κλαίνε περισσότερο απ’ ότι ο μέσος όρος, αλλά οι ειδικοί επισημαίνουν μια σειρά από παράγοντες όπως το φύλο και τα τραύματα του παρελθόντος.

Οι άντρες, εξηγούν, πώς έχουν την προδιάθεση να αποφεύγουν το κλάμα δεδομένου ότι κάτι τέτοιο μπορεί να «τσαλακώσει» την εικόνα τους και να επηρεάσει τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει το περιβάλλον τους.

Κι ενώ είναι αλήθεια ότι μερικές γυναίκες είναι επιρρεπείς στο κλάμα τις δύσκολες ημέρες του μήνα, κι άλλοι παράγοντες έρχονται στο προσκήνιο όπως τα αντισυλληπτικά χάπια και οι ορμονικές διακυμάνσεις που μπορεί να εμφανιστούν στην περίοδο της εμμηνόπαυσης.

Όσοι είναι επίσης «κολλημένοι» με τη δουλειά τους και δεν κοιμούνται αρκετά, βάζουν επίσης πιο εύκολα τα κλάματα. Η λύση; Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε τουλάχιστον οχτώ ώρες τη νύχτα και δοκιμάστε το διαλογισμό ή τη γιόγκα ώστε να μειωθούν τα επίπεδα του άγχους.

Αλλά ακόμη κι αν δεν παρατηρήσετε διαφορά, μην στεναχωριέστε. Παλαιότερες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το κλάμα μας κάνει πιο υγιείς βοηθώντας στην ανάκτηση της ψυχικής μας ισορροπίας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *