Γιατί είναι τόσο συχνές οι κολπίτιδες το καλοκαίρι;

 
Οι κολπίτιδες είναι το πιο συχνό Γυναικολογικό πρόβλημα και η πλέον συνηθισμένη αιτία που απευθύνεται μία γυναίκα στον Γυναικολόγο της. Ο κόλπος υπό φυσιολογικές συνθήκες έχει τα δικά του μικρόβια που ονομάζονται φυσιολογική χλωρίδα και η παρουσία τους εκεί προστατεύει την περιοχή από τον εποικισμό από άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς. Όταν η ισορροπία αυτή της χλωρίδας διαταραχθεί (συνήθως λόγω κολπικών πλύσεων με Betadine ή από την λήψη αντιβιώσεων) τότε εμφανίζονται οι κολπίτιδες που αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά μπορεί να ταλαιπωρήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μία γυναίκα.


Όταν μία γυναίκα αντιληφθεί ότι οι κολπικές εκκρίσεις της αλλάξουν δηλαδή γίνουν δύσοσμές, αλλάξουν χρώμα και υφή και έχει ενοχλήματα θα πρέπει να προγραμματίσει άμεσα μία επίσκεψη στον Γυναικολόγο που την παρακολουθεί. Είναι λάθος να πάρει από μόνη της μία φαρμακευτική αγωγή που έλαβε στο παρελθόν ή κάποια που της έδωσε μία φίλη της που είχε κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Μία λάθος φαρμακευτική αγωγή θα περιπλέξει και θα επιδεινώσει το πρόβλημα.

Ο Γυναικολόγος αφού την εξετάσει θα πάρει δείγμα και θα το στείλει για καλλιέργεια. Με βάση το αποτέλεσμα της καλλιέργειας και το αντιβιόγραμμα θα της χορηγήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Μερικές απλές συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθεί μία γυναίκα είναι να μην κάνει κολπικές πλύσεις με αντιβακτηριδιακά προϊόντα, να αποφεύγει τα στενά ρούχα και εσώρουχα και όταν πηγαίνει για μπάνιο στην θάλασσα ή σε πισίνα να αποφεύγει να κάθεται στην άμμο ή σε καρέκλες απευθείας με το μαγιό της αλλά να αλλάζει ή να κάθεται στην προσωπική της πετσέτα θαλάσσης. Οι κολπίτιδες με την σωστή καθοδήγηση του Γυναικολόγου αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά σε σύντομο χρονικό διάστημα απαλλάσσοντας τη γυναίκα από τις ενοχλήσεις.

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *