“Γιατί δεν έκανα το εμβόλιο”

Στις 23 Αυγούστου 2021 το πανελλήνιο άκουσε και παρακολούθησε τον γνωστό γιατρό Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, καθηγητή Πνευμονολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, να αποκαλεί «γελοίο» και «αγράμματο» τον Διευθυντή Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας Σωτήρη Βασιλείου. Ο Σωτήρης Βασιλείου δεν δέχεται να εμβολιαστεί εξηγώντας τους λόγους. Έχει νοσήσει από  κορωνοϊό και διαθέτει, όπως εξηγεί ο ίδιος, τα απαραίτητα αντισώματα τα οποία  τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχει με την ειδική εξέταση που απαιτείται.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από αυτήν την τηλεοπτική αντιπαράθεση:

 

Το video με την αντιπαράθεση του Σωτήρη Βασιλείου με τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο έγινε έκτοτε viral. Οι αντιδράσεις που καταμετρήθηκαν ήταν πολλές. Μία εξ αυτών δημιουργεί  εντύπωση και προκαλεί μέγιστο επιστημονικό ενδιαφέρον. Πρόκειται για την επιστολή  στήριξης προς το πρόσωπο του Διευθυντή Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Εδέσσης Σωτήρη Βασιλείου από την Μοριακή Βιολόγο και ειδικό Γενωμιστή Γιασεμή Καψάλη, η οποία είναι ειδική ερευνήτρια σε θέματα RNA και επικεφαλής του μεγαλύτερου ερευνητικού κέντρου του New Jersey  το οποίο συγκροτείται από  6 Γενικά Νοσοκομεία της Πολιτείας αυτής. Ο γιατρός Σωτήρης Βασιλείου έστειλε αυτήν την επιστολή στήριξης στον Μάκης Τριανταφυλλόπουλο την 7η Σεπτεμβρίου. Το ηλεκτρονικό μήνυμα με την επιστολή της Γαισεμή Καψάλη έχει ως εξής :

« Σωτήριος Βασιλείου: Αξιότιμε κύριε Τριανταφυλλόπουλε,

Θεωρώντας ότι αποτελείτε έναν από τους τελευταίους θυλάκους δημοσιογραφικής αξιοπιστίας σε εθνικό επίπεδο ,είμαστε σίγουροι πως θα βρείτε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την επιστολή – στήριξη ,που λάβαμε από μια λαμπρή επιστήμονα διεθνούς καριέρας που ζει και εργάζεται στις Η.Π.Α.

Η επιστολή στάλθηκε με αφορμή την υβριστική επίθεση που δέχθηκα προσωπικά από γνωστό τηλεκαθηγητή ,σε εκπομπή μεγάλου καναλιού εθνικής εμβέλειας, κατά τη διάρκεια συζήτησης με θέμα την πανδημία και τους εμβολιασμούς που την αφορούν .

Θεωρούμε ότι οι απόψεις της επιστήμονος φωτίζουν κατά μεγάλο βαθμό την αλήθεια για τα τεκταινόμενα σε σχέση με την πανδημία ,γι αυτό σας ευχαριστούμε θερμά για την δημοσίευσή της!

Μετά τιμής 

Βασίλειου Σωτήρης 

Διευθυντής Μονάδας Τεχνητού Νεφρού 

Γ.Ν Έδεσσας (Σε αναστολή )

Η Επιστολή

«Σεβαστέ κ. Διευθυντά,

Ονομάζομαι Γιασεμή Καψάλη και είμαι μοριακός βιολόγος εργαζόμενη στο Ν.Τζερσεϋ των ΗΠΑ.   

Ποτέ δεν θα φανταζόμουν, ότι θα ερχόταν στιγμή, να καθίσω και να γράψω μια επιστολή υποστήριξης σε κάποιον -αυταπόδεικτα ειδήμονα- ο οποίος υποστηρίζοντας τα αυτονόητα, απεκλήθη «αγράμματος»!  Αποκάλεσε αγράμματο ο άκαπνος, έναν γιατρό μάχης  που κάθε μέρα ανακεφαλαιώνει όλη την ιατρική!  

Συγχωρέστε μου παρακαλώ την οργή, αλλά παρ’ όλο που γνωρίζω την κατάντια ορισμένων στο χώρο μας, ΔΕΝ τον περίμενα ότι θα καταδεχόταν ποτέ να φτάσουν σε τέτοιες ανήκουστες αθλιότητες!!!  Ντράπηκα για το ότι άφησα εγώ και η γενιά μου, να ξεφύγουν τα πράγματα τόσο πολύ.  Κοιτάξαμε να χτίσουμε καριέρες και προσωπικές επιτυχίες και αφήσαμε πίσω τα ιερά και τα όσια να τα λυμαίνονται ΑΝΑΝΔΡΟΙ, ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΟΙ, ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΘΥΡΜΑΤΑ, ΑΡΙΒΙΣΤΕΣ, ΓΛΟΙΩΔΗ υποκείμενα αναδυόμενα από τους πλέον σκοτεινούς υπονόμους της κοινωνίας μας.   

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο.  Σπούδασα στην Αγγλία και ξεκίνησα μεταπτυχιακά στην Ιατρική Σχολή Κρήτης, πλήν όμως δεν είχα την «κατάλληλη νοοτροπία» και ούσα κοπέλα, τα πράγματα ήταν προδιαγεγραμμένα προκειμένου να κάνω ακαδημαϊκή καριέρα.  Διάλεξα να κρατήσω την αξιοπρέπειά μου και να υπηρετήσω την μάχιμη επιστήμη.  Παντρεύτηκα και μετά τον γάμο μου μετοίκησα στην Αμερική. 

Η ειδικότητά μου είναι μοριακή ογκολογική διαγνωστική-με ειδίκευση στην απομόνωση και σταθεροποίηση του RNA.  Έχω επίσης ειδικευτεί στην προεμφυτευτική και περιγεννετική μοριακή διαγνωστική.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, εργαζόμουν ως υπεύθυνη του εργαστήριου Γενομικής στο τρίτο μεγαλύτερο διαγνωστικό εργαστήριο τη Αμερικής (OPKO Health-Bioreference Labs).  Η δουλειά μου ήταν να κάνω προεμφυτευτική και περιγεννετική διάγνωση για κληρονομούμενες ασθένειες καθώς και για κυστική ίνωση.  Εκ περιτροπής και λόγω ειδικότητας, όποτε υπήρχε ανάγκη κάλυπτα και τα αιματολογικά/ογκολογικά.

Τον Δεκέμβριο του 2020 με προσέγγισαν από τον μεγαλύτερο όμιλο υγείας του Νιου Τζέρσεϋ (6 γενικά νοσοκομεία) προκείμενου να αναλάβω την οργάνωση και τη λειτουργία ενός εργαστηρίου Γενομικής και εξατομικευμένης διαγνωστικής.  Η πρόταση ήταν πάρα πολύ ελκυστική συν του ότι θα είχα πλήρη ελευθερία να οργανώσω ένα εργαστήριο υπερσύγχρονο με πολυπληθές υποστηρικτικό προσωπικό και άφθονη χρηματοδότηση.  Ο σκοπός ήταν τα μηχανήματα που ήδη χρησιμοποιούσαν για την διάγνωση του κορωνοϊού να χρησιμοποιηθούν για την Γενομική διάγνωση όταν θα τελείωνε η -τέλος πάντων- πανδημία- σε τρεις μήνες, όπως μου είχαν πει τότε από το νοσοκομείο.  Δεν την είδα την παγίδα… Οι τρεις μήνες ήρθαν και πέρασαν και ω, τι έκπληξη, ακόμα κορωνοϊό κάνουμε-και είμαστε πιο απασχολημένοι από ποτέ!

Και ερχόμενη στο προκείμενο, θέλω να σας πω, ότι σε ό,τι λέτε για το θέμα αυτό του υποχρεωτικού εμβολιασμού και για τον εμβολιασμό των εχόντων ήδη αντισώματα, έχετε δίκιο.  Εγώ είχα την αγαθή τύχη να αρρωστήσω με κοβιτ τον Μάρτιο του 2020.  Μετρούσα τα αντισώματά μου μέχρι και το Δεκέμβριο του 2020 και ήταν στα ύψη.  Αρνήθηκα τον εμβολιασμό (εδώ για τους νοσήσαντες δίνουν μία δόση) και αν και από τον Ιανουάριο έχω καθημερινή επαφή με χιλιάδες δείγματα, δόξα τω Θεώ, δεν έχω αρρωστήσει ούτε για μία ώρα.  Εργάζομαι κανονικότατα ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΜΠΟΛΙΑΣΤΩ, και το νοσοκομείο μας ζητά μόνο να κάνουμε ένα ραπιντ τεστ την εβδομάδα, εντελώς δωρεάν (όχι τα ρεζιλίκια που ακούω στην Ελλάδα με υποχρεωτικότητες και ραπιντ από την τσέπη του κάθε μεροκαματιάρη και χαμηλόμισθου).

Εδώ φτάσαμε τον Μάϊο-Ιούνιο να μην βλέπουμε θετικά.   (Οι εμβολιασμοί εδώ άρχισαν μαζικά στις αρχές του χρόνου.  Το Ν.Τζέρσεϋ έχει γύρω στο 80% εμβολιασμένους).  Από τη μέση του Ιουλίου και μέχρι τώρα, φτάσαμε και ξεπεράσαμε τα νούμερα του χειμώνα (αν υπολογίσουμε ότι μόλις τελείωσαν οι έξι μήνες από τον εμβολιασμό, άρχισαν οι μπολιασμένοι να ξανά αρρωσταίνουν).  Και ναι, οι περισσότεροι θετικοί είναι BREAKTHROUGH περιστατικά, δηλαδή εμβολιασμένοι οι οποίοι μολύνθηκαν και νοσούν ξανά.  Τρέχουμε και δεν φτάνουμε με τα breakthrough.  

Όταν δε άρχισαν να μπολιάζουν τους 12 και άνω, δεν προλαβαίναμε να βλέπουμε περικαρδίτιδες και μυοκαρδίτιδες (κυρίως σε αγοράκια).   

Θα μπορούσα να σας γράψω τόμους ολόκληρους με το τί συμβαίνει, τα τερατώδη ψέματα που ακούω για τον κορωνοϊό από τους Έλληνες γιατρούς και επιστήμονες και όλα τα οποία με κάνουν και τραβάω τα μαλλιά μου, αλλά δεν θέλω να σας κουράσω.

Σας θαυμάζω για το υψηλό επιστημονικό σας ήθος και για τον ηρωισμό τον οποίο επιδεικνύετε σε μια μαύρη και άγρια εποχή.

Το νούμερο του κινητού μου είναι +19732725035 και αν έχετε Viber θα χαρώ πάρα πολύ να τα πούμε.  Στέκω στο πλευρό σας και παρακαλώ να θεωρείτε ότι είμαι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε θα μπορούσα να προσφέρω στον αγώνα σας με τις πενιχρές μου δυνάμεις.

Μετά τιμής,

Γιασεμή Ζ. Καψάλη»

Κατόπιν όλων τούτων ήταν αυτονόητο πώς έπρεπε να υπάρξει άμεση επαφή και συζήτηση εφ ’όλης της ύλης με την ελληνίδα επιστήμονα η οποία και το κύρος διαθέτει και η επιστημονική επάρκεια της οποίας είναι αναμφισβήτητη ενώ είναι εξειδικευμένη σε ζητήματα που αφορούν έρευνες επί του RNA. Το πρωί της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε μέσω Skype  η συνέντευξη που παραχώρησε η Γιασεμή Καψάλη στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Η ειδική επιστήμων απάντησε σε όλα τα καυτά και καίρια ερωτήματα που τίθενται για τον εμβολιασμό κατά του Κορωνοιού, τα ζητήματα των παρενεργειών που προέκυψαν από τα υφιστάμενα εμβόλια, τις ειδικές παρενέργειες που διαπιστώθηκαν σε εμβολιασμένα παιδιά και εφήβους (Περικαρδίτιδες και Μυοκαρδίτιδες) , για τα ειδικά ζητήματα ανοσίας, συλλογική και ατομικής, καθώς και για τα ηθικού επιπέδου προβλήματα που ανακύπτουν με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κλπ.

Η συνέντευξη αυτή ξεκαθαρίζει πολλά πράγματα και δίνει απαντήσεις σε μία δέσμη ερωτημάτων που βασανίζουν εδώ και πολλούς μήνες τις κοινωνίες.

Δείτε τη συνέντευξη:

 

 

Διαβάστε ακόμη...