Για τρίτη φορά στο νοσοκομείο λόγω Έμπολα σκωτσέζα νοσοκόμα

Ebola-scare-Nurse-Pauline-Cafferkey.jpg

Στο νοσοκομείο για τρίτη φορά εισήχθη η σκωτσέζα νοσηλεύτρια Πολίν Καφέρκι, η οποία ενώ είχε αναρρώσει πέρυσι από τον ιό Έμπολα, είχε εισαχθεί ξανά στο νοσοκομείο αφού είχε παρουσιάσει επιπλοκές που είχαν κριθεί απειλητικές για τη ζωή της, ανακοίνωσε σήμερα νοσοκομείο της Σκωτίας.

Η Καφέρκι είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα το Δεκέμβριο του 2014 όταν εργαζόταν σε ιατρικές εγκαταστάσεις στη Σιέρα Λεόνε κατά την επιδημία του ιού αυτού σε τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής. Η Καφέρκι νοσηλεύεται τώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Queen Elizabeth στη Γλασκόβη, τη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας.

«Βάσει του τακτικού ελέγχου της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων η Πολίν Καφέρκι εισήχθη στο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο» αναφέρει η διεύθυνση του νοσοκομείου σε ανακοίνωσή της, στην οποία προσθέτει ότι δεν θα ενημερώνει σχετικά με την κατάστασή της τηρώντας το ιατρικό απόρρητο.

Τις δύο προηγούμενες φορές που είχε νοσηλευτεί η Καφέρκι, οι θεράποντες ιατροί ενημέρωναν τους δημοσιογράφους σχετικά με την κατάσταση της υγείας και τη θεραπεία της.

Η νοσηλεύτρια αυτή είχε αρχικά θεραπευτεί από τον Έμπολα και είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο τον περσινό Ιανουάριο. Ωστόσο τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς παρουσίασε υποτροπή και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο ιός εξακολουθούσε να υπάρχει στους ιστούς του εγκεφάλου της. Αργότερα είπαν ότι είχε εμφανίσει μηνιγγίτιδα, η οποία είχε προκληθεί από τον Έμπολα, στην πρώτη τέτοια περίπτωση που εγγράφεται στα ιατρικά δεδομένα.

Τότε της χορηγήθηκε το πειραματικό αντιιικό φάρμακο που είναι γνωστό ως GS5734 της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Gilead Sciences, αλλά οι γιατροί δεν αποκάλυψαν αν πιστεύουν πως το σκεύασμα αυτό βελτίωσε την κατάσταση της υγείας της. Στη συνέχεια, τον περσινό Νοέμβριο, είχε πάρει εξιτήριο από το Royal Free Hospital του Λονδίνου στο οποίο είχε εισαχθεί.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *