Για «θερμό Αύγουστο» προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί

E266447D60ECCB46DB414E2FC7530C4A.jpg

  Για «θερμό Αύγουστο» προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί καθώς περιμένουν ακόμη την εξόφληση των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων που ανέρχονται σε 75.000.000 ευρώ και χρονολογούνται από το 2010.

«Ο κόμπος έφθασε στο χτένι και τα όποια οικονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί μαζί με την υπομονή μας», τονίζουν σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, υπογραμμίζοντας ότι αναμένει ακόμη την υλοποίηση των υποσχέσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων για την εξόφληση των ληξιπροθέσμων χρεών.

«Η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να ξεπερασθούν οι αγκυλώσεις που αφορούν την εξόφληση όλων των οφειλόμενων των προηγούμενων ετών αλλά και την επίσπευση των πληρωμών των υποχρεώσεων του 2013» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

«Είναι ευθύνη και καθήκον της Πολιτείας να επιλύσει επιτέλους όποια γραφειοκρατικά εμπόδια υπάρχουν και να απελευθερωθούν τα χρήματα που λιμνάζουν στα ασφαλιστικά ταμεία, έτσι ώστε η φαρμακευτική αγορά να πάρει μια μικρή ανάσα ρευστότητας«, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.