Για καλή υγεία φάτε σαν τους… Βίκινγκς

56286C242D3CD52825FA28D810EE7B74.jpg

  Η σκανδιναβική διατροφή, με πολλά ψάρια, λαχανικά, μούρα και κραμβέλαιο, μπορεί να μειώσει τις βλαβερές για τον οργανισμό συνέπειες της παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, που διεξήγαγαν ερευνητές από τη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα από το πανεπιστήμιο East Finland, ο συγκεκριμένος τρόπος διατροφής μπορεί να προλάβει την εμφάνιση φλεγμονών, οι οποίες συνδέονται με πολλές ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η σκανδιναβική διατροφή φαίνεται ότι σταματά την έκφραση ενός γονιδίου στα λιποκύτταρα που βρίσκονται κάτω από το δέρμα και σχετίζονται με τη δημιουργία φλεγμονών. Οι φλεγμονές του λιπώδους ιστού κάτω από το δέρμα, γνωστός ως υποδόριος λιπώδης ιστός, πιστεύεται ότι προκαλούν πολλά προβλήματα υγείας, όπως η εμφάνιση διαβήτη και υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Ακόμη, σχετίζονται με μια κατάσταση που ονομάζεται αθηροσκλήρωση, κατά την οποία οι αρτηρίες μπλοκάρονται από λιπώδεις ουσίες (δημιουργία πλάκας), οδηγώντας τες σε σκλήρυνση και στένωση, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η ροή του αίματος στα όργανα. Μπορεί ακόμη να προκαλέσουν τη δημιουργία θρόμβων, οι οποίοι με τη σειρά τους αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, η σκανδιναβική διατροφή θεωρείται το μεγάλο «next big trend» σε ό,τι έχει να κάνει με την απώλεια βάρους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *