Γερά ποτήρια οι Ευρωπαίοι

 
Οι Ευρωπαίοι καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέρος του πλανήτη και συγκεκριμένα 12,5 λίτρα καθαρού αλκοόλ τον χρόνο ή σχεδόν τρία ποτήρια κρασί ημερησίως, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κι ενώ ο τίτλος του βαρύτερου πότη στον κόσμο αποδίδεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά, όπου η κατανάλωση είναι σχεδόν διπλάσια του μέσου παγκόσμιου όρου, υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα επίπεδα κατανάλωσης από περιοχή σε περιοχή καθώς και διαφορές στο πόσο συχνά, πού και πότε πίνουν οι Ευρωπαίοι.


Ανά περιοχές, οι μεγαλύτεροι πότες καταγράφονται στην κεντρική-ανατολική και ανατολική Ευρώπη με κατανάλωση 14,5 λίτρα καθαρού αλκοόλ ανά ενήλικα τον χρόνο σε σύγκριση με 12,4 λίτρα στην κεντρική-δυτική και δυτική Ευρώπη, 11,2 λίτρα στη νότια Ευρώπη και 10,4 λίτρα στις σκανδιναβικές χώρες.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι στην ΕΕ σχεδόν το 12% όλων των θανάτων το 2004 μεταξύ ανθρώπων ηλικίας 15 με 64 αποδίδονται στο αλκοόλ, ανάλογο με 1 σε 7 θανάτους για τους άνδρες και 1 σε 13 για τις γυναίκες.

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *