Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ

9576A2D3DD6438DD933A967765284335.jpg

  Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε σήμερα στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργο Πατούλη, τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Πατούλης, που συναντήθηκε εκτάκτως σήμερα με τον υπουργό, ζήτησε εξηγήσεις αφενός για τα δημοσιεύματα περί απόλυσης των 1.200 γιατρών στις μονάδες ΕΟΠΥΥ της Αθήνας, αφετέρου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που καθυστερούν υπερβολικά να αποπληρωθούν στους γιατρούς της Αθήνας σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΣΑ, ο υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Πατούλη «για την ισχύ των λεγομένων του πως δεν θα υπάρξει καμία απόλυση σε γιατρούς και δεσμεύτηκε ότι “το μέτρο περί απομάκρυνσης των 1.200 γιατρών των μονάδων ΕΟΠΥΥ δεν θα τεθεί σε ισχύ”».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ χαρακτήρισε θετικό βήμα τη δέσμευση του υπουργού, τονίζοντας ότι για τον ΙΣΑ, η διατήρηση των θέσεων εργασίας των γιατρών-μελών του αποτελεί βασική «κόκκινη γραμμή» στον αγώνα του.

Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο υπουργός δήλωσε ότι θα δοθούν μεγάλες προκαταβολές των ληξιπρόθεσμων οφειλών το επόμενο διάστημα, δεσμευόμενος ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, οι γιατροί της Αθήνας θα έχουν λάβει τα ληξιπρόθεσμα χρωστούμενά τους.

Παράλληλα αποφασίστηκε η από κοινού συνάντηση του υπουργού Υγείας και του προέδρου του ΙΣΑ με τον υπουργό Εργασίας τις επόμενες μέρες, για να συζητηθούν οι χρηματικές ροές και να επισπευσθεί η εκκαθάριση και η διαδικασία αποπληρωμής στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *