Γαλλικός όμιλος κλινικών ζητά Έλληνες γιατρούς

 
Ευκαιρίες απασχόλησης σε Έλληνες γιατρούς κάθε ειδικότητας προσφέρει ο όμιλος Vitalia ο οποίος διαθέτει 48 κλινικές σε διάφορες περιοχές της Γαλλίας και απασχολεί συνολικά 2.000 ειδικούς γιατρούς.


Ήδη κάποιοι Έλληνες γιατροί έχουν βρει απασχόληση σε κλινικές του ομίλου και δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις συνθήκες και το περιβάλλον εργασίας στη Γαλλία, ενώ άλλοι 25 γιατροί εκδήλωσαν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν τη σημερινή ενημερωτική εκδήλωση του ομίλου στη Θεσσαλονίκη.

Η διευθύντρια των ιατρικών υπηρεσιών του ομίλου Vitalia, Συλβί Σαρλέ (Sylvie Charlet) ανέφερε ότι κάθε χρόνο αδειάζουν 100 θέσεις στις κλινικές του ομίλου λόγω συνταξιοδότησης των γιατρών.

«Στη Γαλλία ο αριθμός των γιατρών που συνταξιοδοτούνται είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των γιατρών που ειδικεύονται, γιατί υπήρχε περιορισμός των θέσεων ειδίκευσης. Αυτό έχει ως συνέπεια την έλλειψη ειδικευμένων γιατρών» εξήγησε η κ Σαρλέ.

Ο όμιλος παρέχει στους Έλληνες γιατρούς, που επιθυμούν να απασχοληθούν, τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στη γαλλική γλώσσα ενώ παράλληλα παρέχει για τρεις μήνες πακέτο υποστήριξης μέχρι να βρουν σπίτι και να εγκατασταθούν.

Οι γιατροί υπογράφουν συμβόλαιο συνεργασίας με τον όμιλο, δηλαδή δεν έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας, και μπορούν να έχουν δικό τους ιατρείο. Ανάλογα με τον αριθμό των ασθενών που εξετάζει και τις ιατρικές πράξεις που κάνει ένας γιατρός ο κύκλος εργασιών κυμαίνεται από 150.000-450.000 ευρώ ετησίως χωρίς τις κρατήσεις, οι οποίες ανέρχονται στο 40%.

Ο χειρουργός Σάββας Ραφαηλίδης άφησε πριν δέκα μήνες τη θέση του λέκτορα στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ για να απασχοληθεί σε κλινική του ομίλου Vitalia.

«Είχα πάει για εξειδίκευση στο Παρίσι και μου πρόσφεραν εργασία σε μια κλινική του ομίλου στην πόλη Προβένς. Και από άποψη οικονομική και από άποψη επιστημονικής πράξης οι συνθήκες είναι πολύ καλές. Τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Ο τρόπος ζωής στη Γαλλία είναι διαφορετικός, η εργασία αρχίζει στις 8 με 9 το πρωί και τελειώνει 6 με 7 το απόγευμα με ένα διάλειμμα το μεσημέρι. Στην κλινική παρέχεται ό,τι ζητήσει ο γιατρός για την χειρουργική πράξη», λέει ο Σάββας Ραφαηλίδης.

Εξίσου ευχαριστημένος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, δηλώνει και ο χειρουργός Βασίλης Μπαλτζόπουλος που εδώ και πέντε μήνες απασχολείται σε κλινική του ομίλου Vitalia στην πόλη Μονλυσόν στη Κεντρική Γαλλία.

«Εργάζομαι σε μία κλινική του ομίλου που έχει 300 κλίνες και 20 αίθουσες χειρουργείων. Οι συνθήκες εργασίας είναι εξαιρετικές. Με διευκόλυναν στην εγκατάσταση και στη συνεργασία μου με τον όμιλο υπάρχει συνέπεια λόγων και πράξεων. Ποτέ δεν αισθάνθηκα ξένος στο σύστημα ούτε και αντιμετωπίστηκα με δυσπιστία από τους ασθενείς», λέει ο κ Μπαλτζόπουλος.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *