Γάλα της «Ημέρας» προτείνει ο περιφερειάρχης Ηπείρου

E9F4B9A10A2754E15C3DA7126DE76F58.jpg

  Την καθιέρωσης ενός νέου τύπου γάλακτος του οποίου η διάρκεια ζωής θα είναι μικρή και θα χαρακτηρίζεται ως «Γάλα της Ημέρας» προτείνει ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Η πρόταση του περιφερειάρχη έρχεται με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος. Με το γάλα της «Ημέρας», ο ίδιος πιστεύει ότι θα προστατευτεί η ποιότητα και η τοπική παραγωγή, όπως δήλωσε σήμερα.

Με την καθιέρωση του νέου τύπου, στην αγορά θα διακινούνται τρεις κατηγορίες: γάλα ημέρας διάρκειας 2-3 ημερών, γάλα φρέσκο για περισσότερες ημέρες βάσει της σχετικής νομοθεσίας και γάλα μακράς διάρκειας.

Ο περιφερειάρχης τόνισε πως με το συγκεκριμένο διαχωρισμό εξασφαλίζεται η ποιότητα, η ιδιαιτερότητα και η αξία του ντόπιου φρέσκου γάλακτος, ενώ παράλληλα διαμορφώνεται μια νέα τομή στην αγορά για τους παραγωγούς. Μάλιστα σημείωσε, πως ανάλογη ενέργεια έχει ήδη ξεκινήσει από παραγωγούς της Λάρισας, που μέσω αυτόματων πωλητών διαθέτουν «γάλα ημέρας» στην τοπική αγορά.

«Αν θέλουν να προστατέψουν τους ντόπιους παραγωγούς, να γίνει πλήρης διαχωρισμός του γάλακτος σε τρεις κατηγορίες. Μέσα από την εξομοίωση προς τα κάτω που γίνεται σήμερα, διαμορφώνεται μια κατηγορία για το φρέσκο γάλα, που μπορεί να είναι χαμηλότερης τιμής, αλλά είναι και μεγαλύτερης διάρκειας. Με το διαχωρισμό στις συγκεκριμένες κατηγορίες και ειδικότερα την κατηγορία “γάλα ημέρας”, στηρίζουμε την ποιότητα της ντόπιας παραγωγής, αλλά και τους παραγωγούς, για τους οποίους θα ανοίξει μια νέα παράμετρος στην αγορά», υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *